Program


Egy csipet Józsefváros

Egy csipet Józsefváros

Sokszínű, rossz hírű, multikulti, málló pompa, gazdag múlt: ilyen szavakkal illethetjük a városrészt, amit bebarangolunk; utána járunk, hogy mi igaz belőle. A hírhedt Rákóczi téren kezdünk, elsétálunk a Népszínház utcán át a valaha árusoktól nyüzsgő Teleki térre, ahol bemegyünk az utolsó fennmaradt és a mai napig működő lakászsinagógába.

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek): tourguide készülék bérleti díja: 350 Ft/fő

Sokszínű, rossz hírű, multikulti, málló pompa, gazdag múlt: ilyen szavakkal illethetjük a városrészt, amit bebarangolunk; utána járunk, hogy mi igaz belőle. A hírhedt Rákóczi téren kezdünk, elsétálunk a Népszínház utcán át a valaha árusoktól nyüzsgő Teleki térre, ahol bemegyünk az utolsó fennmaradt és a mai napig működő lakászsinagógába. Majd a II. János Pál pápa téren fejezzük be a barangolást. Tanúi leszünk az elmúlt években történt átalakulásnak: modern, trendi részek alakultak ki a kerületben.

Séta közben megismerkedünk a (valaha) magyarok, zsidók, romák, tótok, németek lakta városrész történetével. Miért pont ez a kerület lett a bevándorlók Mekkája? Tudtad, hogy itt épült fel Pest első gázgyára, ahonnan a világító gáz érkezett? Hogy a mai napig az egyik legnagyobb színházunk itt található? Vagy hogy több ismert írónk is itt lakott, akik írásaikban megörökítették ezt a városrészt?

Találkozó: Budapest, VIII. kerület Rákóczi tér, M4 metró kijárata kezdés előtt 5-10 perccel

Térkép: https://goo.gl/maps/qXioY58PHCpv7G3u8

A barangolás vége a II. János Pál pápa téren lesz.

Időtartam: kb. 2-2,5 óra

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:

Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR077I-xgN6e2QlRewaMItDaRhgaQ3jVbPfXGmQ92jpCpI3zRryRfuukG-U

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR2YVuMQAwCkiQu9EkLZ8lYb0hDW5kPHvmAic-84iUXiVXFWY-Nc-jm4MVI

Légy szíves olvasd el!

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

A zsinagóga templom, szent hely. FONTOS! Hölgyeknek fedett váll, férfiaknak fejfedő viselete kötelező a zsinagógában! Rövid szoknya, sortnadrág nem megengedett.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudunk neked biztosítani a készülékhez.

Programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! A programváltozás jogát fenntartom! Részvétel saját felelősségre

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdésed van a programmal kapcsolatban? Írj a hello@barangolobk.hu email címre vagy üzenj Messengeren a facebook.com/barangolobk oldalon.

Sok szeretettel várlak a barangoláson! Legyél Te is Barangoló!