Program


Égigérő muzsika (a Millenárison) – A Müpa kihelyezett előadása - Mesekoncert
4

Égigérő muzsika (a Millenárison) – A Müpa kihelyezett előadása - Mesekoncert

A nagy sikerre való tekintettel a Müpa mesekoncertje az idei télen ismét látható lesz, ezúttal új helyszínen, a Millenárison.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 4. vasárnap, 11:00

Égigérő muzsika a Millenárison - a Müpa kihelyezett előadása
mesekoncert
Korosztály: 4-12 év

El tudja képzelni Lábas Vikit és Csorba Lócit egy óriási mosógépben ikerbabákként? Vagy Vitáris Ivánt kutya jelmezben? És Dánielfy Gergelyt mint királyfit sárkánnyal küzdeni? Mi már igen. És óriási élmény.
Az Égigérő muzsika a hétköznapjainkban jelenlévő szorongásokra adott jókedvű, szellemes, zenés, dalos, táncos válasz. A gyermekét váró királynét szórakozott és szórakoztató környezete segítség helyett mintha inkább akadályozná leendő anyai teendőiben. Vagány karakterek, meglepő helyzetek, sziporkázó nyelvi humor, izgalmas kalandok palotán belül és kívül. Sőt a végén az is kiderül, hogy a jó zene, no meg a minőségi élcek igenis erősítik az immunrendszerünket.
Igazi szupercsapat viszi színre Szabó T. Anna költőnő csillogó humorú, jó érzékkel a mára áthangszerelt mesés történetét, melynek szereplői klasszikus meseélményeinkből nagyon is ismerősek lehetnek. Csak hát kicsit másképp viselkednek: a várandós, folyton takarító királyné és rímelő párja, a nagy sürgés-forgásra csak legyintő királyapuka, a mindent túlaggódó, nem kicsit körülményes boszi, a mesei jellemüket nem megtagadó háziállatok és a születendő trónörökösök igazi kalamajkát hoznak össze együttes erővel. A jó mesének tanulsága is van: szeretettel és figyelemmel kell a másik felé fordulnunk, a szorongástól pedig meg kell szabadulnunk. Halasi Dániel országszerte sokat foglalkoztatott gyerekszínházi rendező, aki nagyszerű színészekkel és énekesekkel viszi színre a nem hétköznapi történetet, amelyben mindenkit elvarázsoló mesévé olvad össze megannyi mai sláger. A kilencfős zenekar által élőben előadott zenéért a Lóci játszik frontembere, Csorba Lóci és Farkas Izsák hegedűművész együtt felel. A mese végére az is kiderül, ki táncol jobban...

Szereplők:
Mimóza királyné.................... Balla Eszter
Álmos király........................... Dánielfy Gergely
Öreg Király............................. Gerendás Péter
Boszi...................................... Gubik Petra
Baba...................................... Lábas Viki
Buba...................................... Csorba Lóci
Hippi kutya............................ Vitáris Iván
Rapper macska..................... Horváth Kristóf „Színész Bob”

Közreműködők:
akusztikus gitár: Csorba Lóci
gitár: Fülöp Bence
billentyűk: Alpár Balázs
hegedű: Farkas Izsák
cselló: Farkas Áron
szaxofon: Jász András
harsona: Csapó Krisztián
basszusgitár: Megyaszay István
dob: Nagy Zsolt

Alkotók:
író: Szabó T. Anna
rendező: Halasi Dániel
zene: Csorba Lóci, Farkas Izsák

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!