Program


Égi hang - Lovász Irén adventi koncertje

Égi hang - Lovász Irén adventi koncertje

Az est tiszteletadás az égi és földi hang, az isteni és emberi világok találkozásának. Az énekelt emberi hangon előadott műsor a szakrális magyar népköltészet énekelt darabjaira alapul, melyek az évkör szakralitását és egységét hangsúlyozzák. Ezen kívül elhangzanak Máriahimnuszok, népénekek, zsoltárok, valamint középkori latin nyelvű gregorián és többszólamú énekek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 18. szerda, 19:00

Égi hang - Lovász Irén adventi koncertje

Közreműködik:
Lovász Irén (ének)
Mizsei Zoltán (ének, udu, pszaltérium, középkori hárfa, orgona, harmonium)
Ágoston Béla (ének, duda, furulya, fujara, saxofon)

A műsor az ÉGI HANG című lemez anyagára épül, mely Lovász Irén  Gyógyító hangok című lemezsorozatának első, nagy sikerű darabja, ami az első évben aranylemez lett. Első díszelőadásának a Budavári Mátyás templom adott otthont, teltházas koncerteken szólt a Szent István Bazilikában, az Ulmi Dómban, a nyírségi kis árpádkori templomokban, a lombardiai 12-13. századi olasz  templomokban, a Zágrábi Katedrálisban, fesztiváldíjat nyert Észtország középkori templomaiban, elhangzott Tihanyi Bencés Apátságban, Pannonhalmán, a Pécsi Székesegyházban, a  pesti Belvárosi Plébániatemplomban, a Rózsák terén, és felemelő élményt adott a Brüsszeli Szent Mihály Katedrálisban valamint a londoni Covent Garden St. John’s Church és a Művészetek Palotája közönségének is.

Az est tiszteletadás az égi és földi hang, az isteni és emberi világok találkozásának. Az énekelt emberi hangon előadott műsor a szakrális magyar népköltészet énekelt darabjaira alapul, melyek az évkör  szakralitását és egységét hangsúlyozzák. Ezen kívül elhangzanak  Máriahimnuszok,  népénekek, zsoltárok,  valamint  középkori latin nyelvű gregorián és többszólamú énekek.

A műsor az évek során elhangzott Égi Hang koncertek letisztult, új hangszereléssel és darabokkal bővült változata A jelesnapok rendjében az évkör aktuáis idejéhez igazítva, az adventi-karácsonyi ünnepkör dalaira épül. Különös aktualitása az estnek, hogy  az épp Solymáron  és Pesthidegkúton indult hazai Waldorf Pedagógiának épp idén ünnepeljük 30 évfordulóját. Lovász Irén a kezdetektől részt vett a hazai Waldorf pedagógusképzésben oktatóként. Ő tanította az elő években a magyar Waldorf óvónőket  a magyar néphagyomány énekes népszoksaira, ő állította össze az óvónóképzés énekes tananyagát az esztendő ünnepeinek rendjében. Az esten elhangzanak Lovász Irén mára már „Waldorf-klasszikusnak” számító, adventi, karácsonyi énekei is, melyet azóta minden Waldorf- család ismer, dalol.

„ Az ünnepből annyi a miénk, amennyit átélhetünk belőle, amennyire megérint minket a hangulata, és amennyit magunkénak mondhatunk a róla való tudásból. A dalolás az ünnepre készülődés és az ünneplés egyik fontos hagyományos módja, eszköze. Éljünk vele!” Lovász Irén

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!