Program


Dukay 70+1 - a Budapest Sound Collective és a Szent Efrém kórus koncertje

Dukay 70+1 - a Budapest Sound Collective és a Szent Efrém kórus koncertje

Tisztelgés Dukay Barnabás zeneszerzői és pedagógiai munkássága előtt. Az ilyenkor szokásos szerzői est helyett a program Dukaynak kedves, gondolkodásmódjához közel álló szerzők műveiből áll össze, saját szerzeményeivel kiegészülve. A koncert kurátora és karmestere Dubóczky Gergely.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 10. vasárnap, 19:00

A BUDAPESTI ŐSZI FESZTIVÁL eseménye

DUKAY 70+1
A BUDAPEST SOUND COLLECTIVE ÉS A SZENT EFRÉM KÓRUS KONCERTJE

A koncert tisztelgés Dukay Barnabás zeneszerzői és pedagógiai munkássága előtt. Az ilyesféle alkalmakkor sokszor szokásos szerzői est helyett azonban ezúttal a program Dukaynak kedves, gondolkodásmódjához közel álló szerzők műveiből áll össze. A meglehetősen színes programban persze Dukay művek is szerepelnek, és a sokféle stílus és mű mögött a koncert során kirajzolódik a zeneszerző Dukay Barnabás portréja.

Műsor:
Johann Sebastian Bach- Anton Webern: Ricercar a 6
Anton Webern: Symphonie op 21
Dukay Barnabás: Alleluja
Henry Purcell: in nomine a 6
Jean L’Héritier: Nigra Sum
Thomas Tallis: Miserere nostri
Morton Feldman: Structures vonósnégyesre
Morton Feldman: Only
Morton Feldman: Christian Wolff in Cambridge
Charles Ives: A set of three pieces – Hymn
Dukay Barnabás: Magány és csend – motetta a 7
Joseph Haydn: 3. szimfónia

Közreműködők:

A Budapest Sound Collective 2014. óta működik projektzenekarként. Az együttes művészeti vezetője és karmestere Dubóczky Gergely, aki a kísérletező, új formákat kereső, avantgárd formációt saját ötleteinek megvalósítására hozta létre. Célkitűzése, hogy akár más művészeti ágakat is bevonva, újfajta megközelítésben mutassa be a kortárs és a klasszikus műveket.

A Szent Efrém Férfikart, Magyarország legnépszerűbb énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt. A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. Tizenhárom lemezük jelent meg. Az együttes tagjai sokoldalú kamaraénekesek, akik átiratokat, átdolgozásokat és saját műveket is készítenek a Szent Efrém Férfikar számára.  A Dukay 70+1 koncert alkalmából nőikarral kiegészülve lépnek színpadra. 

Az épület szent hely. Kérjük, ennek megfelelő ruházatban érkezzen. Férfiaknak fedetlen fővel a zsinagóga területén tartózkodni tilos. A belépéskor biztonsági ellenőrzést végeznek, emiatt kérjük jóval a kezdés előtt érkezzen.

Támogatók: Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Kulturális Alap.

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!