Program


Dukay 70+1 - a Budapest Sound Collective és a Szent Efrém kórus koncertje

Dukay 70+1 - a Budapest Sound Collective és a Szent Efrém kórus koncertje

Tisztelgés Dukay Barnabás zeneszerzői és pedagógiai munkássága előtt. Az ilyenkor szokásos szerzői est helyett a program Dukaynak kedves, gondolkodásmódjához közel álló szerzők műveiből áll össze, saját szerzeményeivel kiegészülve. A koncert kurátora és karmestere Dubóczky Gergely.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 10. vasárnap, 19:00

A BUDAPESTI ŐSZI FESZTIVÁL eseménye

DUKAY 70+1
A BUDAPEST SOUND COLLECTIVE ÉS A SZENT EFRÉM KÓRUS KONCERTJE

A koncert tisztelgés Dukay Barnabás zeneszerzői és pedagógiai munkássága előtt. Az ilyesféle alkalmakkor sokszor szokásos szerzői est helyett azonban ezúttal a program Dukaynak kedves, gondolkodásmódjához közel álló szerzők műveiből áll össze. A meglehetősen színes programban persze Dukay művek is szerepelnek, és a sokféle stílus és mű mögött a koncert során kirajzolódik a zeneszerző Dukay Barnabás portréja.

Műsor:
Johann Sebastian Bach- Anton Webern: Ricercar a 6
Anton Webern: Symphonie op 21
Dukay Barnabás: Alleluja
Henry Purcell: in nomine a 6
Jean L’Héritier: Nigra Sum
Thomas Tallis: Miserere nostri
Morton Feldman: Structures vonósnégyesre
Morton Feldman: Only
Morton Feldman: Christian Wolff in Cambridge
Charles Ives: A set of three pieces – Hymn
Dukay Barnabás: Magány és csend – motetta a 7
Joseph Haydn: 3. szimfónia

Közreműködők:

A Budapest Sound Collective 2014. óta működik projektzenekarként. Az együttes művészeti vezetője és karmestere Dubóczky Gergely, aki a kísérletező, új formákat kereső, avantgárd formációt saját ötleteinek megvalósítására hozta létre. Célkitűzése, hogy akár más művészeti ágakat is bevonva, újfajta megközelítésben mutassa be a kortárs és a klasszikus műveket.

A Szent Efrém Férfikart, Magyarország legnépszerűbb énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt. A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. Tizenhárom lemezük jelent meg. Az együttes tagjai sokoldalú kamaraénekesek, akik átiratokat, átdolgozásokat és saját műveket is készítenek a Szent Efrém Férfikar számára.  A Dukay 70+1 koncert alkalmából nőikarral kiegészülve lépnek színpadra. 

Az épület szent hely. Kérjük, ennek megfelelő ruházatban érkezzen. Férfiaknak fedetlen fővel a zsinagóga területén tartózkodni tilos. A belépéskor biztonsági ellenőrzést végeznek, emiatt kérjük jóval a kezdés előtt érkezzen.

Támogatók: Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Kulturális Alap.

Ajánlatunk


komédia, szerencsejáték egy részben

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!