Program


Diótörő- Sárközi Gyula Társulat, Madách Művészeti Iskola

Diótörő- Sárközi Gyula Társulat, Madách Művészeti Iskola

A Sárközi Gyula Társulat és a Madách Művészeti Iskola növendékei bemutatják: Diótörő
Mesés tánc-show egy felvonásban (80 perc)

A klasszikus karácsonyi történet kicsit másképp, új értelmezésben és szereplőkkel érkezik Salgótarjánba!

A történet kezdetén megismerjük Masát, Mását és Lujzát, a három testvért, akik a szeretet ünnepén kiosonnak a nevelőintézetből és az utcán figyelik az ünnepre készülődő embereket. Mikor az utca kiürül, a gyerekek visszatérnek az intézet falai közé. A téren álló angyalka szobrok életre kelnek és Drosselmeier főangyal vezetésével összegyűjtik az intézet lakóinak szánt ajándékokat, majd a nagyterembe varázsolják a mesés színekben pompázó karácsonyfát. A főangyalból ember válik, hogy a nevelőnő hideg szívét felmelegítse és boldoggá tegye az ott élő gyermekeket. Masának egy különleges Diótörő figurát ajándékoz, majd csodálatos műsorral kápráztatja el a gyerekeket, akik ajándékaikkal indulnak aludni. Masa álmában megelevenedik a Diótörő, aki megfutamítja a rájuk támadó Egérkirályt és annak hadseregét, majd a győztes csata után magával viszi a kislányt a mesék birodalmába. A fából faragott bábut Masa a szeretetével kelti életre, ahogy az előadás egészét is áthatja a szeretetteljes karácsonyi hangulat.

A klasszikus történetet átdolgozta, színpadra alkalmazta és koreografálta a Dancing With The Stars zsűritagja Kováts Gergely Csanád, valamint Sárközi Gyula, Kovács Zsolt, Jurányi Patrick.

A produkciót pazar látványvilág és képi megjelenítés jellemzi, könnyen érthető nyelvezettel, megtartva a klasszikus zene stílusát (Csajkovszkij újrahangszerelve).