Program


Dee Dee Bridgewater Quartet: We Exist! - Jazzlegendák – a Lexus támogatásával
3

Dee Dee Bridgewater Quartet: We Exist! - Jazzlegendák – a Lexus támogatásával

Dee Dee Bridgewater hatodik évtizede van a pályán, és bár elmondása szerint sok munkát fordított rá, hogy megtalálja önmagát, immár kétség sem fér hozzá, hogy a jazzvilág intézményként tekint rá.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 30. vasárnap, 20:00

Dee Dee Bridgewater Quartet: We Exist!
Jazzlegendák - a Lexus támogatásával

Dee Dee Bridgewaternek van mit mesélnie a Müpa közönsége számára. Legutóbb 2007-ben járt a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, amikor arról vallott, hogyan hatott rá a kaland, amelyet afrikai gyökerei után kutatva élt át. Később másfajta kapcsolatokat is feltárt: olyanokat, amelyek Billie Holiday örökségéhez, New Orleanshoz vagy épp szülővárosához, Memphishez kötik. Máig hiteles és önazonos előadó maradt, aki lenyűgözően erőteljes színpadi jelenlétével, megalkuvást nem tűrő személyiségével és csodás hangjával hódít - most épp remek kvartettje társaságában hirdeti legfontosabb hitvallását.

Dee Dee Bridgewater hatodik évtizede van a pályán, és bár elmondása szerint sok munkát fordított rá, hogy megtalálja önmagát, immár kétség sem fér hozzá, hogy a jazzvilág intézményként tekint rá. Régóta saját maga látja el lemezeinek produceri feladatait, sőt DDB Records néven saját kiadót is vezet 2006 óta. Tagja volt a Thad Jones-Mel Lewis Orchestrának, dolgozott Max Roach-csal, Sonny Rollinsszal, Dexter Gordonnal és Dizzy Gillespie-vel. Számos sikert ért el a zenés színház világában is. Háromszoros Grammy-díjas, Tony-díjas, NEA Jazz Master, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasási Szervezetének Jószolgálati Nagykövete, ASCAP Champion, Doris Duke művészeti díjas, Memphis Music Hall of Fame-legenda és a női előadók boldogulását elősegítő Woodshed Network alapítója. We Exist! elnevezésű turnéja állásfoglalás arról, milyen küzdelmeket vívtak már eddig is a Bridgewaterhez hasonló nők, és milyen elsöprő sikereket értek el tehetségük révén - mint például Carmen Staaf, a kvartett művészeti vezető-zongoristája. Olyan dalok kerülnek terítékre, mint a Mississippi Goddam, a Trying Times vagy a The Danger Zone.

zenekarvezető, ének - Dee Dee Bridgewater

Közreműködők:
zenei vezető, zongora: Carmen Staaf
bőgő: Rosa Brunello
dobok: Evita Polidoro

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.
Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A Nemzeti Lovas Színház történetében először folytatást kap egy családi musicalünk! A legsikeresebb darabunk, a Szilaj visszatér!

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!