Program


David Saidler: A király beszéde

David Saidler: A király beszéde

VI. György brit uralkodó, aki gyermekkora óta súlyos beszédhibával, dadogással küzd uralkodásának egyik legnehezebb nyilvános beszédére készül. 1939. szeptember 3-án be kell jelentenie - rádión keresztül-, hogy Nagy-Britannia hadat üzen a Harmadik Birodalomnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 26. kedd, 19:00

David Saidler: A király beszéde

Valós történelmi alakokat és helyzetet idéz meg a színdarab. VI. György brit uralkodó, aki gyermekkora óta súlyos beszédhibával, dadogással küzd uralkodásának egyik legnehezebb nyilvános beszédére készül. 1939. szeptember 3-án be kell jelentenie - rádión keresztül-, hogy Nagy-Britannia hadat üzen a Harmadik Birodalomnak. Ehhez a fellépéséhez egy nagytudású, különös pedagógiai eszközöket alkalmazó logopédust szerződtetnek az uralkodó mellé. E tanulási folyamatot, tanár-és tanítvány között kialakuló barátságot követi nyomon ez a szellemes, elegáns, humorban gazdag színmű. Az előadás rendezője a fiatal Dicső Dániel, aki filmrendezőnek tanult, de már jelentős színházi sikereket mondhat magáénak. Bertie: „Ahhoz pedig, hogy megvédhessük mindazt mi nekünk kedves…és hogy megőrizzük a világ rendjét és nyugalmát….nem dacolhatunk tovább…szembe kell néznünk kihívóinkkal és vállalnunk kell a harcot.….Ez hát az a magasztos cél….mely arra késztet, hogy honfitársaimhoz forduljak itthon….és túl a tengeren…mindazokhoz, akik úgy érzik közös az ügyünk…. Arra kérem őket, hogy őrizzék meg józanságukat, erősítsék meg lelküket …..és tartsanak össze mindenekfölött…”

A tehetséges fiatal rendező 2006-2009 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt, televíziós műsorvezető-rendező szakon végzett Rangos Katalin osztályában. Jelenleg a Rózsavölgyi Szalon Arts & Cafe művészeti központnak rendez saját színházi produkciókat. David Seidler brit-amerikai dramaturg, film- és televíziós író. Leginkább arról ismert, hogy forgatókönyveket írt A király beszéde című történet színpadi és képernyő változatához. A filmért elnyerte az Oscar-díjat és a BAFTA-t a legjobb eredeti forgatókönyvért. 2011-ben A király beszéde elnyerte a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb színésznek járó Oscar-díjat.

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!