Program


Cziffra Fesztivál - Liszt Esszencia - Gálakoncert és díjátadó

Cziffra Fesztivál - Liszt Esszencia - Gálakoncert és díjátadó

Liszt Ferenc négy zongoraversenye egy koncerten, egyetlen szólista előadásában – talán nem túlzunk, ha zenetörténeti jelentőségűnek és rendkívülinek tituláljuk a 2022-es Cziffra Fesztivál gálaestjét.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 27. vasárnap, 19:30

Az Esz-dúr concerto zengzetes zenekari tuttijaival, markáns témáival, csillogóan virtuóz szólóival manapság a leggyakrabban megszólaló zongoraversenyek egyike, kevesen tudják azonban, milyen új hangot, új szellemet hozott ez a mű a klasszikus zongorakoncert-irodalomba. Lisztnek ugyanis sikerült a maga új, nagyromantikus zenéjének megfelelő, a változatosságot és szerves egységet egyidejűleg biztosító új formai megoldást kialakítania, melyet a kedvenc zongoristatanítványnak, Hans von Bronsartnak komponált A-dúr műben csak tovább tökéletesített. Az egytételes versenymű mintáját követi a brutálisan nyers, a középkori Dies irae szekvenciát feldolgozó Haláltánc, és a legkevésbé elterjedt, pedig a legtöbb magyar vonatkozással bíró Magyar fantázia is: a darabot Liszt egyik kiadatlan magyar rapszódiájának felhasználásával írta, 1853-as pesti bemutatóján pedig a szerző veje, Hans von Bülow zongorázott, és Erkel Ferenc vezényelt. Ezúttal, ezen a kivételes állóképességet és technikai felvértezettséget igénylő koncerten a Keller András vezette Concerto Budapest és Balázs János közös játékát hallhatja majd a közönség.

Liszt Ferenc négy zongoraversenye egy koncerten, egyetlen szólista előadásában – talán nem túlzunk, ha zenetörténeti jelentőségűnek és rendkívülinek tituláljuk a 2022-es Cziffra Fesztivál gálaestjét.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezésére 2017 óta minden évben átadják a Cziffra György Fesztivál díjait. A 2022-es évben a Fesztivál Gálakoncertjén a díjazottak ismét ünnepélyes keretek között vehetik át az elismerést.

MŰSOR

Liszt: 1. (Esz-dúr) zongoraverseny S.124; 2. (A-dúr) zongoraverseny
***
Liszt: Magyar Fantázia, Haláltánc

Közreműködik: Balázs János, Concerto Budapest, vezényel: Keller András
Műsorvezető: Bősze Ádám

Kiemelt szponzor: MVM

(A Cziffra György-emlékév és a Concerto Budapest közös koncertje)

Az esemény a Cziffra György-emlékév keretében kerül megrendezésre. Magyarország Kormánya a 20. század egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének centenáriumát hivatalos emlékév keretében ünnepli, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.
A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!