Program


Czidra László emlékkoncert

Czidra László emlékkoncert

Czidra László emlékkoncert

Excanto Együttes
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 13. szombat, 19:00

Czidra László emlékkoncert

 

Excanto Együttes

Kállay Gábor – blockflöte, ének
Kállay Katalin – blockflöte
Kállay Ágnes – cselló
Győri István – lant és ütőhangszerek

Vendégművészek:
Molnár Andrea – furulya
Harsányi Zsolt – dulcián


Jegyár:      2.900,- Ft

Czidra László a Zempléni Művészeti Napok indulásától egészen haláláig (2001) állandó fellépője volt a Fesztiválnak, hol a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistájaként, hol együttesével, a Camerata Hungarica-val, hol különböző kamaraprodukciók tagjaként. Sok emlékezetes koncert fűződik a nevéhez, remélhetően a Fesztivál állandó vendégei közül is sokan őriznek szép emlékeket ezekről a felejthetetlen eseményekről! Az Excanto Együttes vezetője, Kállay Gábor közel egy negyed századot játszhatott együtt a Mesterrel a Camerata-ban, és abban a szerencsében is részesülhetett, hogy 1997-től lányai, Katalin és Ágnes is tagjai lehettek az együttesnek.

 

Czidra László emléke a mai napig elevenen él, egykori kollégái és barátai minden évben tartanak emlékkoncertet, kettőt is: egyet a Weiner Konziban (Weiner Leó Zeneiskola AMI és Zeneművészeti Szakgimnázium, Bp. – ahol haláláig tanított), egyet pedig a Nádor Teremben.

Az idei év januárjában termet neveztek el róla a Weinerben, innen jött az ötlet, hogy az Excanto az ez évi zempléni koncertjét Czidra László emlékének szentelje. Műsoruk gerincét a Camerata Hungarica repertoárja adja, ennek megszólaltatásához két vendéget is hívnak, Molnár Andrea Czidra díjas furulyaművészt és Harsányi Zsoltot, aki dulciánon, a fagott reneszánsz kori változatán játszik.

Ajánlatunk


A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első olyan animációs film, amelyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film kategóriájában, és öt Grammy-díjat is kapott.

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!