Program


Csongor és Tünde

Csongor és Tünde

Ebben a városban mindenki alszik. Nők és férfiak kóvályognak félig nyitott szemmel, szebbről, jobbról álmodnak, valamiről, ami kiszakít a hétköznapokból, ami más, ami kigyújtja a szemekben a lángot – ami felébreszt. Csongor sehogy sem találja, mi lehetne az. Tünde viszont tudja.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 24. vasárnap, 20:00

Ebben a városban mindenki alszik. Nők és férfiak kóvályognak félig nyitott szemmel, szebbről, jobbról álmodnak, valamiről, ami kiszakít a hétköznapokból, ami más, ami kigyújtja a szemekben a lángot – ami felébreszt. Csongor sehogy sem találja, mi lehetne az. Tünde viszont tudja. Eldöntötte.

Így indul egymás felé Csongor és Tünde az éjszakában. Mennek a fény után, a fények után, csakúgy, mint körülöttük mindenki; legyen szó egy megkeseredett öregasszonyról, helyét a nagyvárosban nem találó fiatalról, az éjszakát kocsmáról kocsmára járó emberről. Fiatalság, szerelem, barátság után vágyakoznak – mert már maga a vágy is képes arra, hogy elviselhetőbbé tegye az elviselhetetlent: a magányt. Mert felráz, célt ad, és így hitet a célban.

Ha Csongor, Tünde, a bajtársaik és az éjszaka véglényei célt érnek, élhetnek boldogan. A magány megszűnik. Legyőzték. Megkapták, amire vágytak. A kérdés csak az, hogy meddig? És erre vágytak egyáltalán? De mi az az új fény ott a távolban? Éjfél van. Az éj rideg és szomorú. Menjünk gyorsan, álmodjuk vissza az álmaink. Amíg még nem kel a nap.

Szereplők: 

András Gedeon

Ágh Barbara

Kiliti Krisztián 

Kozma Gábor Viktor

Mesés Gáspár m.v.

Szekeres Blanka

Zádor Fanni

Zsenák Lilla m.v.

Jelmeztervező: Pelsőczy Luca, Huszár Kató

Dramaturg: Bódi Zsófia

Rendezőasszisztens: Balla Anett

Rendező: Bélai Marcel

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!