Program


Crossover Uránia - Zoord lemezbemutató koncert

Crossover Uránia - Zoord lemezbemutató koncert

könnyűzenei koncert és dorombbemutató
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 28. péntek, 20:00

Szilágyi Áron – doromb, kaval
Drabant Béla – hegedű, citera, ének
Almási Krisztián – dob, ütőhangszerek

 

***

A program:

19:00 Szilágyi Áron interaktív dorombbemutatója / Ősi hangok nyomában - Uránia kávézójában 
20:00 Lemezbemutató koncert a Díszteremben

Jegyár: 2.000 Ft. 
A koncert és a dorombbemutató egy jeggyel látogatható. 

***

A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel szólal meg. A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb és legvirtuózabb dorombjátékosa, Szilágyi Áron.

A dalok alapját képező erdélyi és ősi nomád népzenéhez bátran és kreatívan nyúl a trió, zenéjük egyszerre ősi, tradicionális, ugyanakkor mai, bulis, táncolható – a hangszerelésben pedig igazi kuriózum a doromb, amely elég kevés zenekarnál lelhető ma már fel, s ott is leginkább háttérben meghúzódó ritmuskíséretet szokott adni. A Zoord azonban „főszerepet” oszt ennek az egyszerű, de mint a zenekar esetében kiderül, rendkívül sokoldalú hangszernek.

A doromb-dob-hegedű trió új, Sailors of the Intergalactical Steppe című lemeze az utazás témakörét boncolgatja. Olyan zenei kalandra csábítja a hallgatót, amely kárpát-medencei gyökerekből táplálkozik, de elkalandozik az ázsiai sztyeppékre is. A zenekar az új lemez anyagát is a varsói Rafal „Praczas” Kolacinskyvel, az egyik legjobb világzenei producerrel közösen készítette.

A koncertet megelőzően az Uránia kávézójában 19 órától Szilágyi Áron tart interaktív dorombbemutatót Ősi hangok nyomában címmel. 

A doromb a világ egyik legősibb hangszere, amit szinte minden kultúrában ismernek. Ezernyi elnevezés, ezernyi forma és hangzás, viszont a hangja mindenki számára ismerősen cseng és a legarchaikusabb zenei élményeket ébreszti fel. Szilágyi Áron a világ egyik legismertebb dorombjátékosa. Az egyetlen magyar dorombkészítő, Szilágyi Zoltán első fiaként már háromévesen tudott a hangszeren játszani. Az elmúlt 20 évben Tokiótól Los Angelesig, Londontól Delhiig a világ minden részén koncertezett, tartott előadást, workshopot szólóban vagy zenekaraival (Zoord, Airtist, Navrang). Áron virtuóz dorombjátéka és szórakoztató előadásmódja minden korosztály számára különleges élményt jelent. 

A koncert és az interaktív dorombbemutató megvalósítását támogatta az: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Emberi erőforrások Minisztériuma.

Emberi erőforrások Minisztériuma      Emberi Erőforrások Támogatáskezelő  

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!