Program


Companía Antonio Gades: Carmen / LISZT ÜNNEP 2021

Companía Antonio Gades: Carmen / LISZT ÜNNEP 2021

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 18. hétfő, 19:00

Carmen: Cristina Carnero

Don José: Álvaro Madrid

Torreádor: Jairo Rodríguez

Férj: Miguel Ángel Rojas

 

Közreműködő táncosok: Esmeralda Manzanas, María José López, María Nadal, Virginia Guiñales, Raquel Soblechero, Ana del Rey, Ana Pardo, Miguel Lara, Antonio Ortega, Pepe Vento, Santiago Herranz, Ángel Navarro

Közreműködő zenészek: Alfredo Tejada, Enrique Bermúdez „Piculabe”, José Aser Giménez – ének, Antonio Solera, Basilio García – gitár

 

Dramaturg: Antonio Gades, Carlos Saura (Prosper Mérimée műve alapján)

Látvány: Carlos Saura

Díszlet: Antonio Saura

Jelmez: Carmen Sánchez

Fény: Antonio Gades, Carlos Saura

Fénytechnikus: Zaida Domínguez 

Hang: Alberto Palanques

Technikai vezető: Dominique You

Művészeti vezető: Stella Arauzo

Koreográfus, rendező: Antonio Gades, Carlos Saura

 

Carlos Saura legendás táncfilmje, a Carmen hatalmas, előre nem várt nemzetközi sikert aratott. A táncadaptáció színpadi változatát 1983-ban Párizsban mutatták be, a közönség ugyanazzal a kirobbanó lelkesedéssel fogadta, mint néhány évvel korábban a Vérnász és a Flamencoszvit című előadást.

A koreográfiai és rendezői koncepció egyik meghatározó gondolata, hogy a főhős, Carmen „nem könnyelmű és nem is férfifaló. Egyszerűen csak egy őszinte nő, aki éppúgy kendőzetlenül vallja meg, ha szeret valakit, mint azt, hogy már nem. Más szóval: egy szabad nő – nyilatkozta Gades a premier után. – A szabadságról magasztos elképzelései voltak, inkább meghalt, minthogy elveszítse azt. Korábban mindig könnyelműnek és végzetesnek mutatták, pedig Carmenben van valami lényeges, ami mindezektől távol áll – az öntudatossága és a nemessége.”

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!