Program


Compagnie Belova-Iacobelli: Tchaïka

Compagnie Belova-Iacobelli: Tchaïka

A színfalak mögött egy Tchaïka nevű idősödő színésznő azzal küzd, hogy felidézze, miért is van ott. Megérkezik egy fiatal nő, aki eszébe juttatja, hogy este Arkadina szerepét kell eljátszania Csehov A sirály című drámájában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 16. kedd, 21:00

Compagnie Belova-Iacobelli: Tchaïka

Hangvilla 3. emeleti stúdió, 2023. május 16. 21:00

A színfalak mögött egy Tchaïka nevű idősödő színésznő azzal küzd, hogy felidézze, miért is van ott. Megérkezik egy fiatal nő, aki eszébe juttatja, hogy este Arkadina szerepét kell eljátszania Csehov A sirály című drámájában. 

Ez lesz az utolsó szerepe. Ahogy halványulnak az emlékei, és már nem egészen tudja ki is ő és milyen szerepet kell eljátszania, mégis eltökélten igyekszik létrehozni utolsó alakítását. Küszködése és egyre romló állapota közepette a valóság és a fikció határai elmosódnak. Tchaïka próbál a cselekmény irányítója maradni, ám a fiához, Konstantinhoz fűződő viszály, és a szeretője Trigorin folytonos árulása rövidesen visszalöki őt múltjának gödrébe.

Ott kezd el kötődni a fiatal színésznőhöz, aki egykor ő maga volt, amikor egy másik szerepet játszott – Nináét. Kedvenc alakítása a fiatal színésznő karaktere, aki mindig módot talált a túlélésre. Rajta keresztül körvonalazódik egy új Tchaïka alakja: egy harcosé, aki biztosabb lábakon állva új formát ad a színháznak, új teret a játéknak és az életnek.

A sirály szereplőihez hasonlóan Tchaïka is múlt és jelen, csalódás és remény között ingázik – és minden nehézség ellenére képes a túlélésre. 

Ebben az álomszerűen elbeszélt történetben egy színésznő és egy báb kettőse alkotja a belga-chilei Compagnie Belova-Iacobelli első előadását.

Közreműködők:

Rendezők: Natacha Belova és Dorian Chavez

Külső szem: Nicole Mossoux és Tita Iacobelli

Labdaterv: Natacha Belova

Labdakészítő: Nathalie Trouve, Atelier Théâtre de la Cité

Előadó: Dorian Chavez

Forgalmazó: IFO asbl

Koprodukciós partnerek: Biennale Internationale des Arts Vivants Toulouse Occitanie, Théâtre de la Cité, Usine, Arto, Marionnettissimo, Théâtre National de Bruxelles, Festival Namur en mai

Együttműködő partner: achACT – Actions Consommateurs Travailleurs

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

zenés játék két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!