Program


Central European String Quartet

Central European String Quartet

A tehetség kötelez
Central European String Quartet

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 27. péntek, 19:00

A tehetség kötelez
Central European String Quartet

Dvořák: 12. (F-dúr) vonósnégyes, op. 96 („Amerikai”)
Dvořák: 10. (Esz-dúr) vonósnégyes, op. 51
SZÜNET
Dvořák: 2. (A-dúr) zongoraötös, op. 81

Central European String Quartet: Miranda Liu, Soós Máté (hegedű), Máté Győző (brácsa), Szabó Judit (cselló)
Lajkó István (zongora)

A 2017-ben alapított Central European String Quartet a Tehetség kötelez című sorozat keretében Antonín Dvořák-esttel várja a közönséget. A vonósnégyest a huszonnégy éves Miranda Liu vezeti. A koncert első felében két Dvořák-vonósnégyest hallhat a közönség. Először a híres „Amerikai” F-dúr kvartett szólal meg, amelyet az 1890-es években az Egyesült Államokban komponált a cseh zeneszerző. Dvořák 1892 és 1895 között az Amerikai Nemzeti Konzervatórium igazgatójaként dolgozott New Yorkban. Második darabként a „szláv” címkével felruházott Esz-dúr vonósnégyes következik. A szünet után a Zeneakadémia egyik oktatója, Lajkó István zongoraművész csatlakozik a vonósnégyeshez: Dvořák klasszikus formálású A-dúr zongoraötösét játsszák el. Ebben a darabban is megjelennek a Dvořákra jellemző cseh nemzeti elemek, például a táncos, gyors harmadik tételben.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!