Program


Budavári titkok haladóknak

Budavári titkok haladóknak

Művészek, írók, költők, utazók, könyvek, nyomdák, könyvtárak, színházak, kávéházak lesznek képzeletbeli társaink ezen a barangoláson, ahol bemutatom a várnegyed egy új arcát. Megismerjük azokat az épületeket, palotákat, ahol művészek, írók, színészek laktak, tartózkodtak, használtak hosszabb rövidebb ideig vagy meglátogattak, ott játszottak, kávéztak, netalán ott ültek börtönben.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 18. szombat, 10:00

Kezdőpontunk az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), megannyi könyv otthona. Itt őrzik Mátyás corvináit és más értékes, érdekes kiadványokat. Megismerkedünk az OSZK történetével, magával a hellyel, ahol most a könyvek találhatóak. Felmerült már benned a kérdés, hogy a II. világháború előtt a palotának melyik része volt itt? Tudtad, hogy a Szent István-termen kívül volt még hasonló díszes terem a palotában? Az egyik épp itt, a mostani könyvtárban, de pontosan merre?
Ha már a palotánál járunk, felidézünk pár a palotával, királyokkal kapcsolatos írót és könyvet. Mátyás reneszánsz udvarában többen is jártak, hogy csak az ismertebbeket említsem Galeotto Marzio, és Bonfini (szobruk is van, tudod hol?). Ne felejtsük el Haydn és Beethoven fellépését és az első magyar nyelvű színielőadást sem.
A várnegyedben sétálva több pontot fogunk érinteni, így a híres neves Hatvany-szalont, ahol Thomas Mann is megfordult. Ki volt és hol lakott Hatvany Lajos, akinek a nevét legtöbben a Nyugat mecénásaként ismerik? Időben távol tőle járt itt Evlia Celebi, akinek az útirajzából hozok részleteket és megidézzük a török kori Budát. Vajon Tóth Árpád a Tóth Árpád sétányon lakott és hova járt kávézni a Várban?
A séta vége a Bécsi tér környékén lesz.
A barangolás első felében bemegyünk az Országos Széchényi Könyvtárba épületlátogatásra.

Találkozó az Országos Széchenyi Könyvtár főbejáratánál az Oroszlános udvarban kezdés előtt 10 perccel.
Térkép: https://goo.gl/maps/hjikkcnm6rawgMn48

Időtartam: kb. 2-2,5 óra
Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR0Dl49qlR-riA_iFl-yzkkHyvKGHgCH6gN8orVmes_xBjfz52XLtsx2xDQ

Ászf: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR16K2DUsCfnR5yY6Js3-mBX6TIZPYWnmoir49-9Gc_M1nQ8CdTlLl_7vkU

Légy szíves olvasd el!

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegyen felül): tourguide készülék díja: 400 Ft/fő, belépő és vezetés a könyvtárban 1200 Ft/fő (ha elérjük a csoportos létszámot, a díj kevesebb lesz)

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.
Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


Mozart: Requiem Händel: Halleluja

A Budaörsi Latinovits Színház vendégjátéka Esőnap: július 4. hétfő

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!