Program


Budapesti Vonósok / Klasszikusok Tükrében I.

Budapesti Vonósok / Klasszikusok Tükrében I.

Hogy miért lehet hasznos a legújabb művek iránt elkötelezetteknek a mai zenét – ráadásul a szerzők – társaságában a „klasszikusok tükrében” is meghallgatni? Talán mert a modern zene kérdéseire a múltból is érkezhetnek válaszok.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 27. szombat, 17:00

Budapesti Vonósok / Klasszikusok Tükrében I.

Műsor:
A. Honegger: Hymn
Tornyai Péter: csak hallomásból – Dukay Barnabásnak – ősbemutató
Dukay Barnabás:
1., E. Satie - Dukay B.: A Názáreti második darabja
2., Boldogok, akik szomorúak, mert megvigasztalják őket
3., A Pantokrátor szentjei körében
4., Az önmagában nyugvó szìv második motettája
Liszt Ferenc: Angelus

házigazda: Molnár Szabolcs zenetörténész

Hetvenedik születésnapja alkalmából a múlt évben köszönthettük Dukay Barnabást. Zeneszerzői stílusán szinte semmilyen nyomot nem hagytak a művészi önfelmutatás gesztusainak, ennek ellenére – vagy éppen ezért – egy Dukay-darabot szinte egyetlen hang alapján fel lehet ismerni. Művei sok szálon kapcsolódnak a múlthoz, a számára kedves mesterek és művek kánonja ugyanakkor egy alternatív zenetörténetet körvonalaznak. Ebben a kánonban olyan, egymástól távolinak gondolt alkotók játszanak kiemelkedően fontos szerepet, mint Bach, Satie vagy Liszt. De vajon hogyan tud kapcsolódni ehhez a kánonhoz egy olyan fiatal alkotó, mint Tornyai Péter? És hogyan talált rá Honegger különleges hangvételű vonószenekari darabjára?

Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy a 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendelet értelmében rendezvényeink helyszínein mindenki számára kötelező a maszkviselés.

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!