Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton - Moholy-Nagy László rövidfilmjei

Budapesti Klasszikus Film Maraton - Moholy-Nagy László rövidfilmjei

fekete-fehér rövidfilm válogatás, 46 perc, 1930
zenei kísérettel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 25. szombat, 15:00

Rendező: Moholy-Nagy László

Marseille régi kikötője (Impressionen vom alten Marseiller Hafen - Vieux Port), 1930, fekete-fehér, 11’
Fényjáték – Fekete-fehér-szürke (Ein Lichtspiel schwarz weiss grau), 1930, fekete-fehér,  6’
Nagyvárosi cigányok (Gross-Stadt Zigeuner), 1932, fekete-fehér, 11’
Hangzó ABC (Tönendes ABC), 1933, fekete-fehér, 2’
A rákok élete (Lobsters), 1936, fekete-fehér, 16’

 A magyar képző-ipar-fotó- és filmművészet, média-design egyik legsokoldalúbb, a legkülönbözőbb műfajokkal kísérletező világszerte ismert alkotója volt. A húszas években Bécsben, majd Berlinben élt, a Der Sturm Galériában állított ki, Kassák Lajossal együtt szerkesztette a MA című folyóiratot. 1923-tól Walter Grópius meghívta a Bauhausba tanárnak. A Marseille régi kikötője a korai kísérleti dokumentumfilmezés egyik úttörő munkája. 1925-ben jelent meg a Festészet, fényképészet, film című munkája. 1930-ban nagy sikert aratott a Fény-tér-modulátor című kinetikus szerkezete. A plasztika, a rávetülő fény és szobor összjátékából keletkező fényjáték ihlette leghíresebb filmjeit, a Fekete-fehér-szürke című absztraktmunkát, valamint aritmizált fényekkel is játszó Nagyvárosi cigányok című expresszinista dokumentumfilmjét is. A hangzás vizualitásával folytatott különös kísérlet a közelmúltban előkerült Hangzó ABC című filmje is.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton további programjai az Urániában >>

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!