Program


BOLSHOI 2018/2019 Bizet, Sztravinszkij: Carmen/ Petrushka

BOLSHOI 2018/2019 Bizet, Sztravinszkij: Carmen/ Petrushka

A Bolsoj Balett a balettszínházak közül a legismertebb, legelismertebb. Története a cári időkre (1776) nyúlik vissza. Sztárjai világhírűek: Szvetlana Zaharova, Nyina Kapcova, Jelena Obrazcova, Szvetlana Lunkina, Maria Alekszandrova, Ruszlan Szkvorcov, David Hallberg, Mihail Lobuhin mind ismertek a balettrajongók számára.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 19. vasárnap, 17:00


„Balettem, a Carmen-szvit ősbemutatójára 1967 áprilisában került sor a Moszkvai Nagyszínházban, és igencsak ellentmondásos bírálatokba ütközött. A hivatalos álláspont elítélő volt. Méghozzá oly mértékben negatív és annyira ingerült, hogy a második előadás, amelyet a Bolsoj programjában meghirdettek, elmaradt. (…)  A legfőbb kifogások ezek voltak: Bizet remekművének meggyalázása és Carmen alakjának erotikus átértelmezése” – jegyezte fel naplójában Rogyion Scsedrin zeneszerző, Bizet operájának balettszínpadra alkalmazója. A Carmen koreográfiája Alberto Alonso világhírű kubai táncművész munkája volt. A címszerepet Maja Pliszeckaja alakította. Alonso később hazájában, majd   másutt is színpadra vitte a darabot, amely lassan világszerte kedveltté vált, a Bolsoj is újra játszani kezdte. A kubai mester 2005-ben újra színpadra állította a művet a Nagyszínházban Szvetlana Zaharovával, azóta is töretlen sikerrel játsszák a szenvedéllyel fűtött, szabadságszerető cigánylány perzselő erotikájú balettjét, amelyet felnőtt nézőknek ajánl elsősorban a Bolsoj.

A Carment egy este játsszák a Petruska című négyfelvonásos burleszkkel, amelyet 1911-ben a Gyagilev-féle Orosz Balett mutatott be először Párizsban és Vaclav Nyizsinszkij alakította a címszereplőt. Koreográfusa Fokin volt, zenéjét Sztravinszkij szerezte. A történet három bábu szerelmét és irigykedését beszéli el. Petruska szereti a balerinát, de ő visszautasítja, és a Mórt választja helyette, ezért Petruska párbájra hívja a Mórt, aki megöli. A Bolsoj Balett új előadását, amelyet élőben közvetítünk, a világhírű, román származású Edward Clug népszerű, új koreográfiájában láthatjuk.

Carmen szvit
Zene: Georges Bizet és Rodion Schedrin
Koreográfia: Alberto Alonso
Libretto: Alberto Alonso (Carmen de Prosper Mérimée nyomán)

Petruska
Zene: Igor Sztravinszkij
Koreográfia: Edward Clug
Libretto: Alberto Alonso (Carmen de Prosper Mérimée nyomán)
Szereposztás: A Bolsoj vezető és szólótáncosai, valamint balettkara.

Élő közvetítés az Uránia mozivásznán.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

bohózat két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!