Program


Bencs estek - Többszemközt: Grecsó Krisztiánnal

Bencs estek - Többszemközt: Grecsó Krisztiánnal

A Többszemközt estek vendége lesz Grecsó Krisztián, akivel május 21-én, kedden 17.30-tól pályafutásának fontos állomásairól, tematikus estjeinek motivációjáról, a család mint regényszereplő kérdésköréről, és természetesen legújabb kötetéről, a Veráról is beszélget Kováts Dénes a Bencs Villában.

Grecsó Krisztián napjaink egyik legolvasottabb kortárs szerzője, író, költő, szerkesztő, újságíró. Korábban a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője, a Szépírók Társasága alelnöke volt. 2009-től az Élet és Irodalom próza rovatának szerkesztője.
A Pletykaanyu c. kötetével (2001) robbant be az irodalomba, alkotó munkásságát számos díjjal ismerték el. A Cigányok c. drámáját (2010) 6 évig játszották a Katona József Színházban Máté Gábor rendezésében. A Mellettem elférsz c. regénye alapján készült
színdarabot a bécsi Theater Brett mutatta be 2014 tavaszán, Budapesten, a Rózsavölgyi Szalonban játszották. Ő írta Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk c. művének színpadi verziójának szövegkönyvét, amit a Vígszínházban nagy sikerrel adnak elő.
A népszerű író művei közül a 2011-ben megjelent Mellettem elférsz megkapta az év legjobb könyvének járó Aegon Művészeti Díjat. Azóta tucatnyi új kiadást ért meg, már harmincezernél több példány fogyott belőle. Kötetei közül – többek között – nagy siker volt a Harminc év napsütés, a Megyek utánad, a Jelmezbál is. A Vera már megjelenése előtt nagy érdeklődést vonzott, premierje és további könyvbemutatói rendre teltházakat vonzanak.

A Bencs Villában május 21-én, kedden 17.30-tól Ön is egy izgalmas és érdekes beszélgetés részese lehet!