Program


Bencs estek - Többszemközt: Boldizsár Ildikóval

Bencs estek - Többszemközt: Boldizsár Ildikóval

November 16-án, kedden 17.30-tól Boldizsár Ildikót láthatják-hallhatják a Bencs Villában. Népszerű író, szerkesztő, mesekutató, a meseterápia módszerének kidolgozója, egyetemi oktató, aki szerint a meséket vissza kell adni a felnőtteknek, és tévhit, hogy a műfaj válságban lenne.

Bencs estek - Többszemközt: Boldizsár Ildikóval

Egy eseménybejegyzés szerint Boldizsár Ildikó – aki a néprajztudomány kandidátusa – 35 éve kutatja a meséket, közel ezer tanítványa volt eddig, s ötvenhat kiadott könyv fűződik nevéhez.

Meseterapeutaként 1996-ban kezdett dolgozni, kórházakba járt mesét mondani gyerekeknek és felnőtteknek, és eközben tett szert azokra a tapasztalatokra, amelyek gyógyító munkájában segítették. Tizenöt év elméleti kutatás után fordult a mesék gyakorlati alkalmazása felé, s újabb tíz év tapasztalatai alapján dolgozta ki a Metamorphoses Meseterápiás Módszert, amely 2010 óta könyv formájában is rendelkezésére áll azoknak, akik ezt a terápiás formát alkalmazzák munkájuk során (pl. kórházakban, nevelési tanácsadókban, iskolákban, börtönökben, pszichoterápiában).  Előadásokat tart, s mesél, mesél, mesél… Persze nemcsak mondja, de írja is.

Már sokan tudják, hogy a Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez november 16-án is, amikor Boldizsár Ildikót kérdezi mesék terápiás hatásairól, a mese fontosságáról, arról, miként jelenthet a mese akár kiutat is egy-egy negatív élethelyzetből.

Boldizsár Ildikó portréja Fábián Lilla Daniella felvétele

Kedves Nézőink!
Amennyiben problémát észlelnek jegy- vagy bérlet online vásárlása során, kérjük, próbálják meg az oldal elérést egy másik böngésző felületről, vagy a jegy.hu oldalon lévő bal alsó sarokban található chat-ablakot vegyék igénybe!
Ott azonnal segítséget nyújtanak a probléma elhárításában!

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!