Program


Bencs estek - Farsangi vigasságok régi korok muzsikáival

Bencs estek - Farsangi vigasságok régi korok muzsikáival

Műsorunkban szeretnénk a 16-18. század e témához kapcsolódó zenei kincseiből ízelítőt mutatni, melyben ritkán hallható zeneművek különleges régi hangszereken, valamint a mai kor modern csodáin csendülnek fel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 18. kedd, 17:30

Farsangi vigasságok régi korok muzsikáival

A farsangi ünnepkör évszázadok óta meghatározó szerepet tölt be az emberek életében. A tél elmúlta, a tavasz várása, a megújulás keresése rengeteg inspirációt adott a művészetekben, hogy kifejezésre juttassa azt az örömöt, amely az eljövendő iránti bizakodást táplálja. A zene mindennek csodás táptalaja volt, hiszen a régi korok farsangi mulatságai rengeteg példát mutattak arra, hogy vidám muzsikával milyen szépen lehetett mulatni az időt, annak elmúlását, és egyben várva a szebb jövő beköszöntét. Műsorunkban szeretnénk a 16-18. század e témához kapcsolódó zenei kincseiből ízelítőt mutatni, melyben ritkán hallható zeneművek különleges régi hangszereken, valamint a mai kor modern csodáin csendülnek fel.

Volante kamarazenekar:
Széplaki Zoltán - furulyák, töröksíp, görbekürt
Tamás Attila - continuo
Fodor Csaba - furulyák
Kerek Gábor - furulyák, fagott

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!