Program


Ben van Gelder & Reinier Baas: Mokum in Hi-Fi (NL)
2

Ben van Gelder & Reinier Baas: Mokum in Hi-Fi (NL)

A szaxofonos Ben van Gelder (30) és a gitáros Reiner Baas (34) majdnem egy évtizedig játszottak együtt duóban, mielőtt felvették első stúdiólemezüket, a Mokum In Hi-Fi című, 2019-ben megjelent albumot. A Mokum egy kevéssé ismert szleng kifejezés, amivel Amszterdamot illetik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 21. szerda, 20:00

Ben van Gelder & Reinier Baas: Mokum in Hi-Fi (NL)

Közreműködik:
Ben van Gelder - saxophone
Reinier Baas - guitar

 „Abszolút jelenidejű jazz, ami felfedi a rendszert és az arányokat, hiszen Van Gelder zenekarban gondolkozik” – Jazztimes

„Egy lélegzetelállítóan tehetséges gitáros, aki képes lenyűgözni és megérinteni hangszerével, és egy kiváló zeneszerző, aki mindennek tetejébe még mer kockázatot is vállalni” – Jazzism

A szaxofonos Ben van Gelder (30) és a gitáros Reiner Baas (34) majdnem egy évtizedig játszottak együtt duóban, mielőtt felvették első stúdiólemezüket, a Mokum In Hi-Fi című, 2019-ben megjelent albumot. A Mokum egy kevéssé ismert szleng kifejezés, amivel Amszterdamot illetik. A Bragoensből, a bűnözők, csavargók és csepürágók nyelvéből származó szó pontos jelentése: ’biztonságos menedék’. A Mokum In Hi-Fi címadás tisztelgés a város előtt, amely mindkét művésznek otthont ad. Az albumon két szám kivételével az összes kompozíció utómunka nélkül, minimális elektronikus díszítéssel valósult meg. Baas és van Gelder az elmúlt években több mint 200 alkalommal játszottak együtt különféle körülmények között: trióként a doblegenda Han Bennink mellett, szólistaként a Metropole Orkest-nél és egymás kvintettjeiben. Bejárták Ázsiát, Óceániát és Európa nagy részét. Ez idő alatt kifejlesztették saját zenei szókincsüket: „súlyosság váltakozik a fürge könnyedséggel, furcsa akkordok a tiszta dallamokkal, kiszámíthatatlanság az ismerős témák megnyugtató érzésével” - ahogy a New York City Jazz Record jellemezte őket.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

bohózat két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!