Program


Belső meggyőződés (Une intime conviction)

Belső meggyőződés (Une intime conviction)

Amióta Nora végigülte a felesége meggyilkolásával vádolt Jacques Viguier perét, meggyőződése, hogy a férfi ártatlan, és a bíróság téves ítéletet hozott. Rábeszél egy nagyágyú ügyvédet, hogy vigye végig a fellebbezést, és tárgyaltassa újra az ügyet. Együtt szállnak ringbe az igazságszolgáltatás túlkapásai ellen, de megszállottságában Nora maga is túllép néhány határt.  több

Belső meggyőződés
Francia dráma, 2018, 110’Rendezte: Antoine Raimbault
Szereplők: Olivier Gourmet, Marina Foïs

Francia nyelven, magyar felirattal

Amióta Nora végigülte a felesége meggyilkolásával vádolt Jacques Viguier perét, meggyőződése, hogy a férfi ártatlan, és a bíróság téves ítéletet hozott. Rábeszél egy nagyágyú ügyvédet, hogy vigye végig a fellebbezést, és tárgyaltassa újra az ügyet. Együtt szállnak ringbe az igazságszolgáltatás túlkapásai ellen, de megszállottságában Nora maga is túllép néhány határt. Igaz történet alapján.

Une intime conviction
Drame, Justice, 2018, 110’

Pays de production : France
Réalisateur : Antoine Raimbault
Avec  Olivier Gourmet, Marina Foïs
Langue: français, sous-titrés hongrois
Depuis que Nora a assisté au procès de Jacques Viguier, accusé du meurtre de sa femme, elle est persuadée de son innocence. Craignant une erreur judiciaire, elle convainc un ténor du barreau de le défendre pour son second procès en appel. Ensemble, ils vont mener un combat acharné contre l'injustice. Mais alors que l’étau se resserre autour de celui que tous accusent, la quête de vérité de Nora vire à l’obsession.