Program


Barbizontól a mai természetművészetig  - Várkert Művészettörténeti Klub
2

Barbizontól a mai természetművészetig - Várkert Művészettörténeti Klub

A Várkert Bazárban megvalósuló előadások társszervezője a Konok-Hetey Művészeti Alapítvány. A programsorozat Konok Tamás festőművész életműve előtt tisztelegve, az ő emlékére jött létre.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 22. szerda, 19:00

A tudomány és a művészetek, a gazdaságpolitika, a kultúra-definíciók, a klímaváltozás, a természetes és mesterséges intelligencia körüli viták kereszttüzében élő természet, mint a művészet inspirációs forrása, anyagi-technikai (és a művészi alkotófolyamat) változásainak előidézője kerül szóba ezen az estén, a 19. századtó napjainkig, feltételezve, hogy mindezek a változások a világnézetet közlő, megjelenítő, az egyénit és közösségit összekötő művészetfogalom tradícióját tartják fenn, a festészettől a performatív jellegű alkotásokig.

Keserü Katalin művészettörténész, az ELTE és a KRE prof. emeritusa a természetművészetről több alkalommal rendezett kiállítást (1994: a Természetesen c. kiállítás alapvetése /Ernst Múzeum/; 1999: Ember-természet-művészet. Nádasdladány, kastélypark; 2016: Természetművészet–változatok: Természet és művészet Magyarországon 1960-2000, Kis gesztusok /utóbbi John K. Grandeval/, Budapest, Műcsarnok)

Előadó: Dr. Keserü Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész, professor emeritus

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!