Program


Balog József  - A fekete-fehér színei -

Balog József - A fekete-fehér színei -

Lemezbemutató koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 9. csütörtök, 19:00

Wolf Péter: Jazz Preludes (Wolf-temperiertes Klavier 2.)

Balog József (zongora)

Hasonlóan Bach Das wohltemperierte Klavier című sorozatához vagy Frédéric Chopin 24 prelűdjéhez, és ugyanúgy, mint 2019-ben megjelent gyűjteményében, a Wolf-temperiertes Klavierban, Wolf Péter ezúttal is 24 zongoradarabot komponált. Jazz prelűdjei egyszerre adnak mintapéldákat a rögtönzéshez és járják be jazz stilisztikai spektrumát a gospeltől (7. Himnusz) a blues-on (1. Motolla) és a bebopon (11. Krimi) át a latin jazz (6. Trópusi éj) és a balladák (4. Vágyódás, 16. Kérdés válasz nélkül) világáig. A tételek ugyanakkor nem csupán stílus- vagy technikai gyakorlatok, hanem Debussy prelűdjeihez hasonlóan kifejező karakterdarabok is, a címben szereplő jelenség, érzelem, magatartásforma vagy személyes élmény zenei képei. A mű egésze még sohasem hangzott el, így ez a koncert egyben világpremier is.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!