Program


Balázs János zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Balázs János zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész 2002-ben, tizenhárom évesen felvételt nyert a Zeneakadémia különleges tehetségek számára létrehozott osztályába; az egyetem befejezéséig hat nemzetközi zongoraversenyen aratott győzelmet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 14. csütörtök, 19:30

20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora
Balázs János zongoraestje


Műsor:
C. P. E. Bach: Andantino, H. 245, Daquin: Le coucou, Rameau: La poule, Scarlatti: C-dúr szonáta K. 159,
-------
Chopin: 3 keringő, Gounod–Liszt: Faust-keringő   *** Liszt: Valse-Impromptu,
Schubert–Liszt: Valse caprice, no. 6, Kreisler–Rahmanyinov: Liebesleid, Ravel: La valse

Az elmúlt években olyan jelentős koncerttermekben lépett fel, mint a bécsi Konzerthaus, a londoni Barbican Centre, az amszterdami Concertgebouw, a párizsi Cité de la Musique, a birminghami Town Hall & Symphony Hall, az athéni Megaron, a kölni Filharmónia, a barcelonai Palau de la Música Catalana, a stockholmi Konserthuset, a Konzerthaus Dortmund, a Philharmonie Luxembourg, a brüsszeli Bozar, itthon pedig többször adott hangversenyt a Zeneakadémia nagytermében, valamint a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Vendégszerepelt továbbá Amerika és Ázsia ismert koncerttermeiben. A Snétberger Központ és a Zeneakadémia tanára. A Gramofon-díjas művész munkásságát a lengyel állam is kitüntetéssel ismerte el. Gyerekeknek tartott ingyenes klasszikus zenei ismeretterjesztő koncertjeit már több mint tízezren látogatták, 2016 óta több alkalommal adott egyedülálló szabadtéri zongoraestet a Bazilika előtt, bebizonyítva, hogy a klasszikus zene képes több ezer ember számára maradandó élményt nyújtani. Példaképe szellemi hagyatékának ápolása céljából 2016-ban megalapította a Cziffra György Fesztivált, amelynek művészeti vezetője. Előadásait egyéni zenei látásmód jellemzi. 2016 decemberében Prima Díjat kapott, 2017-ben a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti díjjal tüntette ki munkásságát, 2019-ben pedig átvehette a Kossuth-díjat, valamint Hamburgban a Steinway Artist nemzetközi elismerést.

Fotó: Emmer László

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka esőnap július 7.

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!