Program


BAGDY EMŐKE ELŐADÁSA

BAGDY EMŐKE ELŐADÁSA

NOVEMBER 30. MIÉRT MÉGIS A CSALÁD? VÁLSÁG VAGY MEGÚJULÁS?
DECEMBER 14. A MEGBOCSÁTÁS LELKI ÚTJA

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 14. kedd, 18:00

NOVEMBER 30. KEDD 18.00
MIÉRT MÉGIS A CSALÁD? VÁLSÁG VAGY MEGÚJULÁS?

Vajon van-e érvénye azoknak a megállapításoknak, hogy a család intézménye válságban van? Az előadásban  rávilágítunk a családszemléletben, a család szerkezetében és működésében felismerhető változásokra, majd a generációs ugrások tükrében elemezzük ezek sajátosságait /X.,Y.,Z , alfa  generációk/. Rávilágítunk arra, hogy a család milyen egészségben tartó jellemzőkkel rendelkezik, miért igaz, hogy boldogságforrás. Mit jelent az, hogy az élet értelmét képes megadni és így vitalitás-generátor, azaz életerő serkentő. Ekképp a tények maguk igazolják, hogy a válság csak megújulást, változást hozhat, ha tudatosan is védjük ezt a parányi szociális uteruszt, biztonságunk és boldogságunk fészkét.

DECEMBER 14. KEDD 18.00
A MEGBOCSÁTÁS LELKI ÚTJA

Ősi tapasztalatunk, hogy a gyűlölet, harag, neheztelés, sérelmezettség, megbántottság érzései nyomasztóan hatnak lelkiállapotunkra. Ilyenkor általában igyekszünk megszabadulni ebből a lelki helyzetből, és az a gyakorlat hogy „nem akarunk rá gondolni”, azaz elfojtjuk. A rá gondolástól megszabadulhatunk, de a feszültségétől nem. Azt magunkba temetjük, és ennek súlyos következményei is lehetnek az egészségünkre nézve. Az előadásban rávilágítunk arra, mit jelent a megbocsátás magunknak, másoknak, vagy az általunk okozott sértés-bántás nyomán elmaradt bocsánatkérés feszültségét hogyan tudjuk mentálhigiénésen, lelki „tisztálkodással kitakarítani”, megszabadítani magunkat a tárolt, megbetegítő feszültségektől. Az előadás esetillusztrációkkal is bizonyítja ennek a lelki útnak a jelentőségét.

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!