Program


Az erő tükrei - Múzeumpedagógiai foglalkozás az Ég és Föld között c. kiállításban

Az erő tükrei - Múzeumpedagógiai foglalkozás az Ég és Föld között c. kiállításban

Időtartam: 100-120 perc
Ajánlott korosztály: 4-14 év
A foglalkozás alatt családonként 1 kísérő felnőtt 500 Ft-os jeggyel megtekintheti az Ég és Föld között c.kiállítást.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 25. szombat, 15:00

Ahogy egy-egy arc és mozdulat is rengeteg mondd el egy képen, a természet ábrázolása is sok mesélni valót hordoz magában: a színek, formák, az évszakok megjelenítése, a növények, s a természet látható ereje mind hozzásegítenek minket ahhoz, hogy egy-egy történetet jobban értsünk. 

Az erő tükrei című múzeumpedagógiai foglalkozáson megvizsgálunk több tájképet, mindenki kap egyet, melyek más technikával készültek, akár más korban, más művészek kezei által. Képanyagunkat összehasonlítjuk a kiállításban szereplő alkotásokkal. A kiállításban megjelenő tájat és a hozzá kapcsolódó történeteket is megismerjük, és újragondoljuk, mi hogyan jelenítenénk meg azokat, mi tükrözné a tájban azt a gondolatot, amit el szeretnénk mondani. Zsírkéta és pasztellkréta segítségével meg is alkotjuk ezeket a tájakat a korábbi beszélgetésünkre alapozva.

 

A Biblia világával, a hittel és az emberi sorskérdésekkel foglalkozó magyar képzőművészeti alkotásokból rendhagyó tematikus válogatás nyílt a Reformáció ötszázadik évfordulóján a Várkert Bazárban. Novemberben két alkalommal is izgalmas programra várjuk a gyermekeket a kiállítás területén.

Foglalkozásvezető: Salgó Viktória (művészettörténész, múzeumpedagógus)

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!