Program


Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2020 - LUX:NM: ANAMORPHOSES

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2020 - LUX:NM: ANAMORPHOSES

Az Áltátszó Hang fesztivál zárókoncertje a Heroines of Sound, berlini női elektronikus zenei fesztivállal együttműködésben jön létre. A két fesztivál együttesen kérte fel Varga Judit magyar zeneszerzőt, hogy két együttes számára komponáljon két olyan művet, melyek egymással összefüggenek, sőt számos szempontból azonosak, mégis önállóan létezőek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 20. hétfő, 19:30


Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2020 | LUX:NM: Anamorphoses
HEROINES OF SOUND AZ ÁTLÁTSZÓ HANGON

Műsor:

Laura Mello: Pidg In Note Out
Judit Varga: Anamorphoses
Lisa Streich: MOLE’S BREATH
Sarah Nemtsov: Journal
Oxana Omelchuk: 5 WIDMUNGEN AN DIE VERBORGENEN EMPFÄNGER

Közreműködik:

LUX:NM:
Ruth Velten – szaxofon
Florian Juncker – harsona
Silke Lange – harmonika
Sebastian Berweck – zongora
Zoé Cartier – cselló
Martin Offik – hangmérnök

Az Áltátszó Hang fesztivál zárókoncertje a Heroines of Sound, berlini női elektronikus zenei fesztivállal együttműködésben jön létre. A két fesztivál együttesen kérte fel Varga Judit magyar zeneszerzőt, hogy két együttes számára komponáljon két olyan művet, melyek egymással összefüggenek, sőt számos szempontból azonosak, mégis önállóan létezőek. Ez lett az Anamorphoses 01 illetve 02. A pár-darabok közül az egyiket a budapesti fesztivál nyitó-, míg másik felét a zárókoncerten játssza el a két együttes. Az est műsorát a berlini fesztivál kurátora, Bettina Wackernagel az együttessel együttműködésben állította össze, akivel a koncert előtt beszélgetünk az elhangzó művekről, illetve fesztivál-kurátori munkájáról, motivációjáról.

A LUX:NM berlini kortárs zenei együttes autentikus és energikus előadásairól ismert. A LUX:NM nem csak előadóként tekint magára, hanem kortárs zeneművek születését ösztönző erőként is. Az intenzív közös munkával olyan új és különleges programok jöhetnek létre, melyekben a zene mellett az elektronika és a vizuális ötletek természetes módon találják meg saját helyüket. Az együttes hangszeres művészei jelentősebb koncerttermek és kortárs zenei fesztiválok rendszeres fellépői. Az együttes célja, hogy változatos műsorok összeállításával a kortárs zene különböző nézőpontjait mutathassák meg. LUXUS című albumuk elnyerte a német lemezkritkusik díját, melynek toplistájára is felkerült.

„A 2020-as Átlátszó Hang Fesztiválon zenei munkánk teljes spektrumát szeretnénk bemutatni. Ebben a munkában társunk volt számos zeneszerzőnő, akik mind nagyon önálló zenei nyelven alkotnak. Oxana Omelchuk alkotását kivéve az összes mű kifejezetten a mi együttesünk számára íródott. A szerzők valamilyen speciális elektronikus vagy videó eszköz segítségével a rájuk jellemző módon bővítették ki együttesünk hangzásvilágát. Nagy örömmel nézünk első magyarországi koncertünk elébe.” (LUX:NM)

(Fotó: Vincent Stefan)

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!