Program


ÁTLÁTSZÓ HANG 2023 I ABRAZ’ OUVERTS

ÁTLÁTSZÓ HANG 2023 I ABRAZ’ OUVERTS

“Mivel nincs zene gesztus nélkül, a gesztus egy kicsit több figyelmet érdemelne, mint amennyit a zenészek általában neki szánnak.” Jean-Pierre Drouet
A kortárs zene, a zenés színház, az improvizáció és az iráni ritmusok kereszteződésében az Abraz’Ouverts humorral és virtuozitással járja körül a zene és a gesztus, a hang és az érzés, a hagyomány és az alkotás közötti szoros kapcsolatot.

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 4. szombat, 10:00

“Mivel nincs zene gesztus nélkül, a gesztus egy kicsit több figyelmet érdemelne, mint amennyit a zenészek általában neki szánnak.” Jean-Pierre Drouet

De mi is ez a furcsa találkozó, amin részt veszünk?
Az újbóli találkozás mindig egy kicsit ügyetlen. Ismerjük egymást, de mégis megváltoztunk. Csupa félreértés, tévedés és meglepetések… Az Abraz’ Ouverts-ben a találkozás és az elválás problematikája merül fel, amit a nyelv és a különbözőségek tesznek olyan kényessé.
Az Abraz’Ouverts ennek az esetleges dilemmának a szemszögéből vizsgálja ezeket az újraegyesüléseket, ezeket az egyensúlyozó mozgásokat egyiktől a másikhoz, egyiktől a másik ellen, a minden duót mozgató feszültségek ütemében: cinkosság, barátság, szolidaritás, de nézeteltérés, rivalizálás, értetlenség, féltékenység stb. is.
A két ütőhangszeres a színpadon éli át ezeket a különös találkozásokat, miközben a zarbon, egy perzsa ütőhangszeren játszanak rendhagyó módon, ahogyan a költő is játszik a nyelvvel és a szavakkal. Eközben arra invitálnak bennünket, hogy kövessük és értsük különös játékaikat.
Egy valószínűtlen parádé az, ahol egymásba botlanak, ismeretlen, de ismerős nyelven szólítják egymást, egyöntetű kórust zengnek és még néhány tánclépésbe is belekezdenek …
A kortárs zene, a zenés színház, az improvizáció és az iráni ritmusok kereszteződésében az Abraz’Ouverts humorral és virtuozitással járja körül a zene és a gesztus, a hang és az érzés, a hagyomány és az alkotás közötti szoros kapcsolatot.

Duo Braz Bazar
Jérémie Abt - ütőhangszerek
Bastian Pfefferli – ütőhangszerek

10:00-10:45 – beavató workshop Darázs Ádám vezetésével gyerekeknek és felnőtteknek a Francia Intézet Médiatárában
11:00-12:00 - Braz Bazar duó Abraz’ Ouverts című előadása a Francia Intézet Auditóriumában

A workshopon az előadásra váltott jeggyel, regisztrációt követően lehet résztvenni. Regisztráció itt:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScuK9zM4QXcVLRUUEAgIqXS6u9oM7Hzdlu8m6bZO65P_QWVGg/viewform?usp=sf_link

ABRAZ’ OUVERTS – Festival Átlátszó Hang

« Pourquoi faire comme si celui qui écoute n’avait d’yeux pour voir ? »
Jean-Pierre Drouet

Deux percussionnistes composent sur scène d'étranges retrouvailles jouant du zarb, un tambour perse, de manière peu conventionnelle, comme le poète joue du langage et des mots. Faisant son de tous trucs et bidules, ils nous invitent à voir et à entendre à la table de leurs jeux..
En une improbable parade, ils se croisent et se toisent, se retrouvent et se séparent, s'interpellent dans une langue inconnue mais familière, chantent un refrain à l'unisson et entament même quelques pas de danse...
Quelle est cette étonnante rencontre à laquelle nous assistons? Une rencontre, faite de séparations et de retrouvailles; et du langage et de l’altérité qui la rendent si délicate.
Abraz’ouverts scrute ces retrouvailles, mouvements balanciers de l’un vers l’autre, de l’un contre l’autre, au rythme des tensions qui anime tout duo: Complicité, amitié, solidarité, mais aussi désaccord, rivalité, incompréhension, jalousie, etc… Une mise en abîme malicieuse de Jean-Pierre Drouet, de ses propres partitions et de celles de son ami de longue date, Georges Aperghis.

Duo Braz Bazar
Jérémie Abt - percussion
Bastian Pfefferli – percussion

10h00-10h45 – workshop d’initiation pour enfants et adultes animé par Ádám Darázs à la Médiathèque de l'Institut français
11h00-12h00 - spectacle du duo Abraz' Ouverts de Braz Bazar dans l'Auditorium de l'Institut français

Vous pouvez participer au workshop avec un billet de spectacle, après inscription.
Inscrivez-vous au workshop en cliquant sur le lien suivant :https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScuK9zM4QXcVLRUUEAgIqXS6u9oM7Hzdlu8m6bZO65P_QWVGg/viewform?usp=sf_link

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!