Program


Áthallások - Farkas Gyula emlékkoncert

Áthallások - Farkas Gyula emlékkoncert

Áthallások jubileumi koncertsorozat
70 éves a Magyar Állami Népi Együttes
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 10. péntek, 19:00

Farkas Gyula emlékkoncert

Koncertünkkel Farkas Gyulára, a Magyar Állami Népi Együttes alapító tagjára emlékezünk, aki 1950-60 között a társulatban folytatta zenei és művészeti tevékenységét. 1952-ben megalapította a Rajkó Zenekart, melynek karmestere és művészeti vezetője volt egészen haláláig, 1990 májusáig.

Nagy klasszikus zeneszerzők (Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla) műveit hangszerelte cigányzenekarra. Ezzel olyan egyedi hangzásvilágot alakított ki, amit világszerte elismernek és csodálnak a mai napig. Kimagasló zenei ízlésének és hangszerelésének köszönhetően a cigánymuzsikát az éttermek szűkös tereiből a világ nagy színpadaira emelte, melyben a magyarság és a cigányság kultúrája és történelme egy húron szólalt meg, elkápráztatva a hallgatóságot.

Zenei szerkesztő: Radics Ferenc

 

Előadja: Magyar Állami Népi Együttes zenekara

 

Szólót énekel: Lugosi Katalin m.v.

 

Vendégként közreműködik:

Baranyi Zoltán, Buday Sándor, Dani János, Danyi Lőrinc, ifj. Szomora Pál, Kovács Károly, Lázár Gyula, Lukács Csaba, Puka Károly, Suki Antal, Szomora Pál, Szomora Zsolt, Toldi József

Zenekarvezető: Radics Ferenc

 

Művészeti vezető: Pál István Szalonna

 

Együttesvezető: Mihályi Gábor

 

 

Ajánlatunk


A sümegi nyári programkavalkád egyik kiemelt programja, a Nemzeti Lovas Színház: ALADDIN című előadása lesz 2022. július 31-én!

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a "vasnemzedék"utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait.

Carl Orff főművét 1937-ben mutatták be Frankfurtban, a 13. századi versgyűjteményt kantátaszerűen megzenésítő Carmina Buranát eredetileg színpadi játék formájára tervezte a zeneszerző, de önmagában, oratóriumként előadva is a 20.század egyik legkarizmatikusabb és leghatásosabb alkotása.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!