Program


ARVO PÄRT: Stabat Mater / HAYDN: Krisztus hét szava a keresztfán (halasztott ip: 2021.02.27. )

ARVO PÄRT: Stabat Mater / HAYDN: Krisztus hét szava a keresztfán (halasztott ip: 2021.02.27. )

Majdnem 200 évnyi távolság választja el egymástól a Vashegyi György által vezényelt koncert két műsorszámát, azonban a szakrális témaválasztás és a feldolgozás emelkedettsége csak annál szorosabban kapcsolja össze egymással Pärt és Haydn művét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 8. szerda, 19:30

Géniuszok

ARVO PÄRT: Stabat Mater
HAYDN: Krisztus hét szava a keresztfán – oratórium

Közreműködik:
Szutrély Katalin szoprán,
Szappanos Edit szoprán,
Balogh Eszter alt,
Megyesi Zoltán tenor,
Melkovics Zoltán basszus

Purcell Kórus, Concerto Budapest

Vezényel: Vashegyi György

 

Majdnem 200 évnyi távolság választja el egymástól a Vashegyi György által vezényelt koncert két műsorszámát, azonban a szakrális témaválasztás és a feldolgozás emelkedettsége csak annál szorosabban kapcsolja össze egymással Pärt és Haydn művét. A Krisztus hét szava a keresztfán cadízi megrendelésre készült, s eredeti formájában tisztán hangszeres zene volt, amely számos verziót követően, 1796-ra alakult át oratóriummá, s egyszersmind Haydn egyik legszemélyesebb és legmegrendítőbb hitvallásává. A keresztfa tövében hangzik fel Mária siralmas panasza is, amely a zenetörténet annyi jelesét megihlette már, mielőtt 1985-ben Arvo Pärt is földolgozta. A három énekes szólistát szerepeltető mű, akárcsak a hetvenes évek közepétől keletkezett Pärt-kompozíciók túlnyomó többsége, a zeneszerző nevével valósággal összeforrott, úgynevezett tintinnabuli technika és stílus jegyében született. „Felfedeztem, hogy elég, ha csupán egyetlen hangot szólaltatnak meg, gyönyörűen” – hangzik a latin harang, vagyis a tintinnabulum szón alapuló elnevezés mögött meghúzódó alkotói alapgondolat.
 

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!