Program


Árvai György (HU), Korai Zsolt (DE): Parademia

Árvai György (HU), Korai Zsolt (DE): Parademia

Az installáció az ember megismerési vágyát példázza a földi időn és téren, azaz az „emberen túli” dolgok iránt. A kór okozta, pszichésen nehezen kezelhető szituációk (pszichodémia) és az információáramlásban a hamis tények között való tájékozódás (infodémia) kettőse közösen alakítja az installációt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 19. szerda, 21:00

Árvai György (HU), Korai Zsolt (DE): Parademia
16 éven felüliek számára ajánljuk.

Az audiovizuális mű egy 8x8 méter falat lefedő térben születik meg, amely egy távoli, a megszokott realitáson túli közeget teremtve nemcsak a mindennapi valóságból szakítja ki a nézőt, de közben a konkrét realitással is szembesít. A befogadó napjaink legaktuálisabb filozófiai kérdéseivel találja szembe magát, mint a pandémia negatív hatásai vagy a Föld bolygón túli pozitív, kiaknázatlan lehetőségek.

Árvai György 1988-ban diplomázott a Képzőművészeti Főiskolán díszlet- és jelmeztervezőként. 1985 óta foglalkozik színházi látványtervek készítésével, filmzenék megkomponálásával, kiállítások és egyéb különleges tervek készítésével. 1984-ben alapította meg a Természetes Vészek Kollektíva kísérleti színházi társulatot, amely új szcenikai eszközökkel, különleges dramaturgiával alkalmazza a mozgást, a mozgóképet és a kortárs zenét.

Korai Zsolt 2010-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció szakirányán, de már a tanulmányai alatt rendszeresen részt vett különböző színházi előadások létrehozásában. 2014 óta él Izlandom majd Németországban kisebb nagyobb megszakításokkal. Az elmúlt 5 évben Drezdából és Berlinből készít interaktív animációkat és különféle múzeumi installációkat, de mindeközben folyamatosan dolgozik Magyarországon is színházi és zenei vizualizációkon.

koncepció/zene/látvány/animáció: Árvai György - Korai Zsolt
dr. Mészáros Flóra, Dunajcsik Mátyás

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!