Program


Alekszandra Dovgan - A fekete-fehér színei 2022

Alekszandra Dovgan - A fekete-fehér színei 2022

Alekszandra Dovgan látszólag tökéletesen beleillik a „csodagyermek” kategóriába: 5 évesen kezdett zongorázni, jelenleg a moszkvai konzervatóriumban Mira Marcsenko osztályában tanul, és 15 éves kora ellenére már számos rangos verseny díját tudhatja magáénak.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 3. csütörtök, 19:00

Beethoven: 17. (d-moll) zongoraszonáta, op. 31/2 („Vihar”)
Schumann: Bécsi karnevál, op. 26
SZÜNET
Chopin: 1. (g-moll) ballada, op. 23
Chopin: 2. (F-dúr) ballada, op. 38
Chopin: 3. (Asz-dúr) ballada, op. 47
Chopin: 4. (f-moll) ballada, op. 52

Alekszandra Dovgan (zongora)

Alekszandra Dovgan látszólag tökéletesen beleillik a „csodagyermek” kategóriába: 5 évesen kezdett zongorázni, jelenleg a moszkvai konzervatóriumban Mira Marcsenko osztályában tanul, és 15 éves kora ellenére már számos rangos verseny díját tudhatja magáénak. 2018-ban Gyenyisz Macujev és Valerij Gergijev társaságában lépett fel a Mariszkij Nemzetközi Zongorafesztivál nyitóeseményén, 2019-ben többek között a Berlini Filharmonikusok és az Amszterdami Concertgebouw vendége volt, 2021-ben Gustavo Dudamel meghívására Beethoven B-dúr zongoraversenyét adta elő a Mahler Kamarazenekar közreműködésével. Ám ahogyan Grigorij Sokolov megfogalmazta: Alexandra mégsem „csodagyermek”, hiszen játéka bár csodálatos, korántsem gyermeki, hanem egy érett művész személyiségének megnyilatkozása. A zongorairodalom remekeiből összeállított programja a romantika korának hangulatait idézi meg: Beethoven zenéjének szenvedélyességében, Schumann költőiségében és Chopin lírájában az emberi lélek legrejtettebb húrjai rezonálnak.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!