Program


Akusztikus rezgések Dresch Mihály

Akusztikus rezgések Dresch Mihály

Akusztikus rezgések

Az együttes  a természetes akusztikus rezgés híve. Dresch Mihály kompozícióit adják elő, mely zenei darabok magukba igyekeznek foglalni a XX.századi kortárs törekvéseket illetve az ősi hagyományt.

Bognár András-bőgő

Csoóri Sándor"Sündi"- brácsa, tambura

Zimber  Ferenc-cimbalom

Dresch Mihály- saxofon, fuhun

 

A Hagyományok Háza új sorozatot indít a népzene jelenét meghatározó zenész egyéniségek, alkotók szerzői estjeiből.

A felkért alkotók meghatározó zenei élményei közé tartoznak az eredeti gyűjtések és a közös muzsikálások a mesterekkel még hagyományos, falusi alkalmakon. Bár zenei pályafutásuk során mindvégig az eredetit, a „tiszta forrást” keresték és abból merítettek, érdeklődésük, kíváncsiságuk, zenei képzettségük és nyitottságuk révén képesek voltak új dimenziókba helyezni a népzenét, bátran és hitelesen kialakítva a lehetséges zenei fúziók irányait, hallgatva saját tehetségükre, inspirációikra.

A népzene tisztelete és szeretete minden hangban visszaköszön műveikben, és ahogy mestereik életében is az volt, a zene számukra az önkifejezés belülről fakadó, természetes eszköze.

 

A népzene a Hagyományok Háza felfogásában ugyanolyan magas művészeti értéket képvisel, mint a komolyzene klasszikus és kortárs irányzatai. Reményeink szerint új sorozatunk közönsége ugyanazzal a kíváncsisággal és örömmel fogadja majd koncertjeinket, mint amelyekkel felkért alkotóink megalkották azokat.