Program


Aga Zaryan / JAZZ SHOWCASE

Aga Zaryan / JAZZ SHOWCASE

A lengyel jazz first ladyje - így is emlegették már Aga Zaryant nemzetközi szinten, miután megjelent háromszoros platina minősítést nyert debütáló lemeze, a Picking Up The Pieces. Azóta is őt tartják hazája egyik legizgalmasabb hangjának, aki állandó megújulásra képes.




 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 6. vasárnap, 20:00

Ezen az estén legfrissebb, kétgitáros formációjával adja elő vadonatúj lemezének darabjait, melyeket Sara Teasdale amerikai költőnő gyönyörű versei ihlettek.

Társai, David Dorůžka és Szymon Mika is elismerések hosszú sorát tudhatják magukénak. Dorůžka Prága szülötte, és már tizenöt évesen az év tehetségének választotta a Cseh Jazz Szövetség. Még nem volt húsz, amikor felvételt nyert a bostoni Berklee College of Musicra, majd Pat Metheny ajánlásával vehetett részt egy neves jazztáborban. New Yorkban készítette el első albumát, amelyet az év lemezének választott a cseh Grammynek számító Anděl-díj zsűrije a jazz és blues kategóriában. Számos más európai és amerikai művész mellett játszott Jorge Rossyval és Django Bateszel. Mika - Zaryan honfitársa - a 2015-ös Nemzetközi Jarek Śmietana Jazzgitárverseny győztese, Peter Bernstein, Mike Stern és John Abercrombie méltatásainak birtokosa. Az egyik legkeresetteb ifjú gitáros hazája jazzszínterén. Lage Lund aggodalmát fejezte ki Mika játékát hallva, mert attól tart, rövidesen az összes fellépési lehetőséget elorozza előle - jegyezte meg tréfásan.
Aga Zaryan eddigi partnerei közt olyan nevek szerepeltek, mint Geri Allen, Jacob Collier, Freddy Cole, Brian Blade vagy Tomasz Stańko. Több albuma a Blue Note kiadó gondozásában jelent meg. Vonzalma megoszlik a klasszikus jazzrepertoár és a kortárs zenei törekvések között, ami megmutatkozik legfrissebb produkcióján is.

A koncert Magyarország V4-elnöksége alkalmából, a Müpa szervezésében valósul meg.

ének: Aga Zaryan
gitár: David Dorůžka, Szymon Mika

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!