Program


Adventi barangolás Gödöllőre Veresegyházáról
5

Adventi barangolás Gödöllőre Veresegyházáról

Újra Budapesttől nem messze kul-túrázunk. Első állomásunk Veresegyháza, ahol szombatonként hatalmas piacot tartanak a Fő utcán és környékén. Miközben a nyüzsgő piacon keresztül barangolunk, nézelődünk, ismerkedünk a várossal, megtartjuk a hagyományos kávészünetet: ital mellett lesz idő akár egy lángost is elfogyasztani.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 4. szombat, 10:00

Majd a három tóból álló veresegyházi tórendszer felé vesszük az irányt: igazi vízi csodavilágba csöppenünk.
Gondoltad volna, hogy a Malom-tó első okleveles említése 1430-ból való? Vagy hogy nyaranta élénk fürdőélet van a Malom-tónál jó pár évtizede? Természetvédelmi terület egyben, ahol úszólápot figyelhetünk meg.
Mindhárom tó mellett, így a Pamut- és az Ivacsi-tó mellett is elsétálunk. A tavakat elhagyva Gödöllő felé indulunk. Változatos, szintkülönbség nélküli túrán, a Gödöllői-dombságra oly jellemző, homokos, löszös talajon fogunk barangolni.
Gödöllőre beérve az Erzsébet-parkon át a Karácsonyházig tart a kirándulásunk. Immáron 22 éve, minden évben november első napjaiban nyitja meg kapuit Gödöllőn a Karácsonyház, pár éve új helyszínen, a Várkapitányi lak műemléki épületében, szemben a kastéllyal.
Az Erzsébet-parkban megkeressük Sisi szobrát és mesélek Nektek a császári család karácsonyairól, illetve magáról a park történetéről is. Róna József szobra az első, egész alakos szobor a világon Erzsébetről, idén 120 éve leplezték le Ferenc József jelenlétében. Megidézzük az ünnepséget és sok egyéb érdekesség is elhangzik az itt töltött karácsonyokról miközben a több, mint százéves fák között sétálunk. A parkban található kálváriát se hagyjuk ki.

A Karácsonyházba nincs belépőjegy, azonban előfordulhat, hogy várni kell a belépésre. Egyszerre csak meghatározott számú nézelődő vagy vásárló mehet be.

A túra 13 km, szint fel 150 m, le 100 m
A barangolás vége Gödöllőn a HÉV állomásnál lesz.

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR3oWW2shsVlwyyiitLcvZU0sZ9Suxmzdx5sqxbzB-c4Fc4L6FDEFF_83k4

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR3iP0myhKpLU78IEoK5r6_pmGoBHb6AxiE3BfzrOoV6HrKtt3Yz-W8_bwk

Légy szíves olvasd el!

Utazás egyénileg.

Én vonattal fogok utazni, ha szeretnél csatlakozni hozzám, írj a hello@barangolobk.hu email címre legkésőbb a programot megelőző este 8 óráig.  
Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

A Karácsonyház nyitvatartási idejében sétálunk, azonban a Karácsonyház fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének a megváltoztatására, a látogatható helyiségek számának korlátozására.

Túrabakancs/túracipő, feltöltött mobiltelefon, elegendő folyadék, ennivaló legyen nálad és persze egy kis kitartás, no meg a jókedv se maradjon otthon.

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen. Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

 

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!