Program


Accademia Bizantina
3

Accademia Bizantina

„Úgy zenélni, mintha egy nagy kvartett volnánk” - 1983-as alapításakor ez volt az ars poeticája az immár évtizedek óta világsikerű ravennai historikus hangszeregyüttesnek, amely nevében megidézi a város mozaikjairól híres 6. századi katedrálisát, a bizánci építészet remekét. Azóta is hívek a kezdetben megfogalmazott alapelvhez: bármilyen muzsikát szólaltatnak meg, mindig kamarazenei szellemben értelmezik, kis létszámú előadóapparátust használva, áttetsző hangzással, figyelve a…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. március 9. kedd, 19:30

Accademia Bizantina

Műsor:
    Vivaldi: G-dúr Sinfonia vonósokra és basso continuóra, RV 146
    Vivaldi: Filiae Maestrae Jerusalem, RV 638
    Vivaldi: d-moll versenymű viola d'amoréra, vonósokra és basso continuóra, RV 394
    Vivaldi: Juditha Triumphans - „Agitata infido flatu”, RV 644
    Porpora: In procella sine stella - motetta
    Vivaldi: F-dúr versenymű vonósokra, RV 138
    Vivaldi: Tieteberga - L'innocenza sfortunata, RV 737
    Vivaldi: Sovente il sole (az Andromeda liberata című pasticcio-serenatából), RV Anh. 117
    Vivaldi: a-moll versenymű vonósokra, RV 161
    Vivaldi: Cessate, omai cessate - kantáta, RV 684


Csembalózik és vezényel: Ottavio Dantone

Közreműködők:
alt    Delphine Galou
hegedű, viola d'amore    Alessandro Tampieri

„Úgy zenélni, mintha egy nagy kvartett volnánk” - 1983-as alapításakor ez volt az ars poeticája az immár évtizedek óta világsikerű ravennai historikus hangszeregyüttesnek, amely nevében megidézi a város mozaikjairól híres 6. századi katedrálisát, a bizánci építészet remekét. Azóta is hívek a kezdetben megfogalmazott alapelvhez: bármilyen muzsikát szólaltatnak meg, mindig kamarazenei szellemben értelmezik, kis létszámú előadóapparátust használva, áttetsző hangzással, figyelve a szólamok belső mozgásaira.

Az Accademia Bizantina muzsikusai korabeli hangszereken játszanak, repertoárjuk a 17., 18. és 19. század zenéje. Diszkográfiájuk igen változatos: megtaláljuk benne Corelli, Purcell, Alessandro Scarlatti, Vivaldi, Tartini, Bach, Händel, Haydn, Schubert alkotásait - de még Respighi és Berio műveiből is készítettek felvételt. Olyan művészekkel működtek együtt, mint Andreas Scholl, Giuliano Carmignola, Viktoria Mullova. A csembalista és karmester, Ottavio Dantone 1989 óta az Accademia Bizantina tagja, és 1996-ban lett az együttes művészeti vezetője. A Müpa Régizene Fesztiváljára túlnyomórészt Vivaldi műveiből összeállított programmal érkeznek, egyetlen szám azonban a „vörös pap” kortársa, a vokális műveiről híres Nicola Porpora terméséből is megszólal. Az est mindkét szólistája régi kapcsolatot ápol az Accademia Bizantinával: az áriák megszólaltatója, Delphine Galou több lemezt is készített az együttessel, a vonós versenyművek előadója, Alessandro Tampieri pedig sok éve az Accademia Bizantina tagja.

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!