Program


A XX.század második felének művészete és a kortárs művészet (1945-) - Gimesy Péter művészettörténész

A XX.század második felének művészete és a kortárs művészet (1945-) - Gimesy Péter művészettörténész

Stíluskivonatok – a reneszánsztól a kortárs művészetig

Gimesy Péter művészettörténész, filozófus előadássorozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 3. hétfő, 18:30

A sorozat célja elsősorban az, hogy bemutassa az egymás után következő és egymásra épülő művészettörténeti stílusokat, ugyanakkor a stílusoktól eltérő különleges, az adott korszakba nehezen besorolható „zárvány” életművekre is felhívja a figyelmet. Gimesy Péter a hagyományos művészettörténeti korszakok főbb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik, miközben bemutatja a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátterét.

2019. június 3., hétfő – 18.30

A XX. század második felének művészete és a kortárs művészet (1945-)

Az előadás a XX. század második felének rendkívül szövevényes művészeti irányzatait tekinti át, fő célja az absztrakt stílusok közötti különbségek érzékeltetése. Az amerikai és az európai művészet párhuzamos bemutatása közben a ma már klasszikussá vált mesterek – Pollock, Bacon, Warhol – életművének rövid áttekintése adja a főbb fordulópontokat. A sorozat utolsó részében Gimesy Péter az elmúlt 30-40 év legérdekesebb művészeti fejleményeiről is igyekszik áttekintést adni. A szelektálás természetesen még nem lehet teljes körű, hiszen ez a korszak jelenleg is tart. A hatvanas-hetvenes években induló performance művészet – Nitsch – és a hiperrealizmus – Chuck Close – bemutatását követően a minimal art, a koncept art és a legfrissebb kortárs tendenciák is említésre kerülnek.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!