Program


A Pál utcai fiúk
3

A Pál utcai fiúk

A klasszikus mű erejét, közvetlenségét növeli a mai nyelvezet, a modern zenei világ. A rockkoncertek, futballrangadók eksztázisához mérhető hangulat olyan érzéseket, fogalmakat tesz átélhetővé, kézzelfoghatóvá, mint összetartozás, árulás, áldozathozatal, győzelem, vereség.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 17. szombat, 20:30

Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A PÁL UTCAI FIÚK
zenés játék két részben
Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán
A debreceni Csokonai Színház vendégjátéka

„A Pál utcai fiúk a legjobban szívemhez nőtt könyvem, 1906-ban írtam folytatásokban egy ifjúsági lap számára. Abban az időben természetesen még nem volt rendezett írói beosztásom, s így a körúti művészkávéház karzatán írtam délutánonként az egyes folytatásokat. Erre a szedő személyesen ügyelt fel, és szinte kitépkedte kezemből az esedékes kéziratlapokat. Szóval ezen a helyen álmodtam vissza a gyerekkoromat, mikor még a Lónyay utca református gimnáziumába jártam, és valóban megvolt a grund a Pál utcában. Bár a regény fantáziám szüleménye, a figurái azonban éltek. A diáktársaim voltak ezek, akik közül kettővel még máig is a legjobb barátságban élek.”– Molnár Ferenc

Molnár nemzetközileg is elismert regénye számos színpadi és filmes adaptációt ihletett, és minden formájában sikert aratott. A zenés verzió ötlete a 2005-ös A Nagy Könyv című műsor után született. Geszti Péter megkereste Dés Lászlót és Grecsó Krisztiánt. A szöveghez felhasználták Török Sándor átdolgozásának néhány elemét is. Az ősbemutatóra Radnóti Zsuzsa és Horváth Csaba közreműködésével a Vígszínházban került sor 2016-ban Marton László rendezésében, ahol egyébként annak idején Molnár Ferenc háziszerzőként működött. A zenei felvételből nagysikerű CD-t készítettek. A darabot azóta is telt házzal játsszák, valamint több vidéki színház is műsorára tűzte.

A klasszikus mű erejét, közvetlenségét növeli a mai nyelvezet, a modern zenei világ. A rockkoncertek, futballrangadók eksztázisához mérhető hangulat olyan érzéseket, fogalmakat tesz átélhetővé, kézzelfoghatóvá, mint összetartozás, árulás, áldozathozatal, győzelem, vereség.

Ellenállhatatlanul sodor a történet, a lüktető, fülbemászó zene, a ritmusra fegyelmezetten, egyszerre mozduló, egymásnak feszülő, elszánt fiúk csapata. Óriási a tét, a nézőtér szinte felrobban, és egy pillanatra mindenki olyan komolyan veheti az élet fontos dolgait, mint ahogyan csakis gyermekként tette.

Szereplők:
Rácz tanár úr.............. CSIKOS SÁNDOR Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész
Boka........................... KÁDÁR SZABOLCS
Nemecsek.................. PAPP CSABA
Geréb......................... GÁBOR MÁRKÓ
Csónakos................... MAGYAR VAZUL
Csele.......................... BOZA BENCE
Kolnay......................... CSATA ZSOLT
Barabás...................... HAJÓS SZILÁRD
Weisz......................... BODNÁR ERIK
Richter........................ Gőz Márton András
Leszik......................... OLÁH BÉLA
Áts Feri....................... SZELLE SZILÁRD
idősebb Pásztor.......... LEHOTAI MIKSA
fiatalabb Pásztor......... JUHÁSZ GERGLY
Szebenics................... VERESS GYÖRGY
Janó, a grund őre....... STEUER TIBOR

Pál utcai fiúk: GARZÓ VINCE, DERMÁK ARTÚR, JUHÁSZ KRISTÓF, KEREKI KRISTÓF

Vörösingesek: ASSZÚ ÁBEL, GEMZA CSONGOR, HOLLÓ PATRIK ALBERT,
RESKÓ DÁVID, RUTTNER BENJÁMIN, AJTAI TAMÁS VIKTOR,
TÓTH KRISTÓF, TISZA LAJOS, PISKÓTI ANDRÁS, BORBÉLY JÓZSEF

Dramaturg: ENYEDI ÉVA
Díszlettervező: ÁRVAI GYÖRGY
Jelmeztervező: SZŰCS EDIT
Ügyelő: KARL JÓZSEF
Súgó: KATÓ ANIKÓ
A produkció zenei vezetője: DARGÓ GERGELY
Koreográfus: GERGYE KRISZTIÁN
Társkoreográfus: ROVÓ TAMÁS
Rendezőasszisztens: LACZÓ ZSUZSA
Rendező: KESZÉG LÁSZLÓ

A színpadi változat kialakításában részt vett: Marton László és Radnóti Zsuzsa, Török Sándor átdolgozásának néhány elemét felhasználva.

A zenés játék a Proscenium Szerzői Ügynökség és Molnár Ferenc jogörökösei engedélyével kerül bemutatásra. Molnár Ferenc örököseit Magyarországon a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.


A Móricz Zsigmond Színház játszóhelyeire vonatkozó legfrissebb egészségügyi tájékoztatás az alábbi linken érhető el: https://www.moriczszinhaz.hu/egeszsegugyi-tajekoztatas-covid-19-informaciok

Ajánlatunk


NICK VUJICIC világhírű prédikátor és motivációs előadó, aki karok és lábak nélkül született, aki a világon számos ember példaképe lett. Megjelenésével, karizmatikus egyéniségével és mondanivalójával minden korosztály számára van hiteles üzenete, amelyet 2023. március 11-én, a Papp László Budapest Sportarénában élőben is hallhatnak.

Február 17-én immáron 22. alkalommal is GET FUNKY PARTY a legjobb funky, soul és klasszikus diszkó zenékkel a MOM Leroy Bistroban. A DJ pultban Suri Imre és Jazzkovács László szolgáltatja a zenéket.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!