Program


A művészet templomai – Raffaello: Az ifjú zseni

A művészet templomai – Raffaello: Az ifjú zseni



olasz dokumentumfilm, 88 perc, 2021 (12)
eredeti nyelven, magyar felirattal

Rendező: Massimo Ferrari

Magyarországi forgalmazó: Pannonia Entertainment

Végleges korhatás: 12

Magyarországi bemutató: 2021. augusztus 26.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 16. kedd, 18:00

Az alkotás A művészet templomai sorozat 2017-es, A festőfejedelem című epizódja után teljesen új megközelítésben vizsgálja Raffaello művészetét: Massimo Ferrari filmje a rendkívüli női portrékon keresztül közelít az urbinói művész életpályájához és művészetéhez. Az anya, a szerető, a megbízó, az istennő – megannyi fontos nőalak Raffaello képein. A kiválasztott alkotások – köztük a Madonna-képek, a Galatea diadala, a La fornarina, a Hölgy fátyollal – alapos elemzése révén új perspektívából tárul fel az abszolút szépség titkát fáradhatatlanul kutató művész munkássága.

Az elmélyülést a sorozat védjegyévé vált részletgazdag közeli felvételek és szakértői interjúk, műelemzések segítik. A festőzseni élettörténetét Giordano Poloni díjnyertes illusztrátor képzeletgazdag animációi teszik még szemléletesebbé, amelyek álomszerű, mítosz, legenda és valóság határán mozgó képi világában megelevenednek Raffaello életének legfontosabb pillanatai.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!