Program


A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok

A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok

olasz ismeretterjesztő film, 80 perc, 2020
eredeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 12. hétfő, 14:00

Rendező: Daniele Pini

Szereplők: Claire Durand-Ruel, Marianne Mathieu

Ötven, a közönség által eddig még nem látott mestermű a világ leglátogatottabb kiállításairól, Manet-től, Caillebotte-tól, Renoirtól, Monet-tól, Cézanne-tól, Signactól, Sysley-től és Berthe Morisot-tól.

Az alkotás az impresszionizmus által elindított művészeti forradalom történetét beszéli el ötven, a nyilvánosság elől korábban elzárva tartott, rendkívül értékes festményt bemutatva, amelyeket első alkalommal a római Palazzo Bonaparte-ban állítottak ki. Hogyan látták az impresszionisták a világot? Milyen reakciókat váltott ki a munkásságuk? Miként váltak mindössze pár év alatt a kritikusok és a közönség által elutasított kívülállókból minden idők egyik legnépszerűbb művészeti irányzatának képviselőivé?

A kiállítás két kurátora, Claire Durand-Ruel és Marianne Mathieu kalauzolja végig a nézőt e kanyargós ösvényen: felváltva csodálhatjuk meg a festményeket, és hallgathatunk meg szakértői elemzéseket történészektől, művészektől és a modern festészet, valamint a vizuális kultúra jelentős alakjaitól. A kiállítás festményeit (Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley és Berthe Morisot műveit), az impresszionista mozgalom e különlegességeit egy-egy mélyreható elemzés mutatja be, közelebb hozva hozzánk alkotóikat.

Ajánlatunk


Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színház előadásában. Házasoknak kötelező! Szingliknek még inkább!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!