Program


A MÁNE és a szerb KOLO közös műsora

A MÁNE és a szerb KOLO közös műsora

A MÁNE és a szerb KOLO közös műsora

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 28. szombat, 19:00

1. felvonás

Magyar Állami Népi Együttes – Részletek a Kolozsvári piactéren című műsorból

Bár a mostani bevásárlóközpontos világban mindinkább feledésbe merül, nem is olyan régen a piac egy település napi életének, így Kolozsvárnak is központi helyszíne volt. Itt adta el napi friss zöldségét a hóstáti gazda, tejét-vaját a kalotaszegi asszony, munkaerejét, barmát a széki vagy mezőségi férfiember, pénzzel a zsebében itt mulatott a vásáros a sikeres nap végén, itt ismerkedtek meg leendő házastársak, pletykáltak, vagy csak hallgatták a legfrissebb híreket a vásárlók.

A Magyar Állami Népi Együttes ennek a képzeletbeli piacnak a hangulatát varázsolja a színpadra – nem teljességre törekedve, de történeti távlatokat is nyitva az emlékezet horizontján – természetesen nem drámában, hanem a néptánc és a népzene költői nyelvét használva.

Zene: Kelemen László, Pál István Szalonna

Koreográfusok: Ágfalvi György, Kökény Richárd, Mihályi Gábor  

Rendező-koreográfus: Mihályi Gábor

 

2. felvonás

KOLO Szerb Nemzeti Néptánc- és Énekegyüttes – "ISKORACI" - TOVÁBBLÉPÉS

A “továbblépés” az új évszakról, új ötletekről, új tervekről szól.

A KOLO Együttes egyik legnehezebb évada van mögöttünk. Ha visszatekintünk rá, úgy tűnik, mintha nem dolgoztunk volna keményebben, igyekezve tartani a kapcsolatot a közönségünkkel, vagy, hogy a járványügyi helyzet miatt nem léptünk fel annyit, amennyit terveztünk és szerettünk volna. Itt az ideje, hogy ezen változtassunk. Itt az ideje, hogy megtegyük az első lépést vissza a normális életbe.

A programot úgy terveztük meg, mint egy utazást a régióban, hogy új élményt nyújtson a közönségnek, új rendezői koncepciójval, multimédiás háttérrel és továbbfejlesztett fény- és hangtervezéssel.

Az új évadban a KOLO Együttes "ISKORACI" – TOVÁBBLÉPÉS címmel folytatja a frissítés és modernizáció munkáját, de mindig egyértelmű küldetésként a hagyományos kultúránk és művészetünk megőrzését és fejlesztését tartva szem előtt.

Készüljenek fel az "ISKORACI" - TOVÁBBLÉPÉS című előadásra.

Együttesvezető: Vladimir Dekić

 

Ajánlatunk


Minden nyáron különleges Operagálával várjuk az opera szerelmeseit a Margitszigeten. A gálák különlegessége, hogy évről-évre neves világsztárokat hívunk meg, akik jelenlétükkel, hangjukkal és tehetségükkel még emlékezetesebbé varázsolják az estét.

A Református énekek koncert-istentiszteletet - a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepét - 2002 óta azzal a céllal rendezik meg, hogy ezek az énekek világi helyszíneken, de istentiszteleti keretek között hangozzanak el, hang- és képfelvétel készüljön professzionális előadók tolmácsolásairól, s így évente új Református énekek CD és DVD jelenjen meg, melyen a közönség is többször együtt énekel a kórussal.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!