Program


A bécsi Cziffra Alapítvány és a Cziffra Fesztivál fiatal tehetségeinek koncertje

A bécsi Cziffra Alapítvány és a Cziffra Fesztivál fiatal tehetségeinek koncertje

A magyar-orosz családba született ausztriai Jenny Gheorghita ötévesen vette kezébe a hegedűt, és már számos nemzetközi megmérettetésen, fellépésen, mesterkurzuson túl van – pedig még csak tizenhat éves. A pár generációval idősebb, orosz-német származású Kristina Miller nyolcévesen már Mozart 23-as számú zongoraversenyének szólistájaként lépett fel.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 17. csütörtök, 19:00

Közreműködik: Jenny Gheorghita (hegedű), Kristina Miller (zongora), Vida Mónika Ruth (zongora)

Műsorvezető: Menyhárt Éva

(A Cziffra100 és a Cziffra Fesztivál rendezvénye a Hegyvidéki Kulturális Szalonban.)

A magyar-orosz családba született ausztriai Jenny Gheorghita ötévesen vette kezébe a hegedűt, és már számos nemzetközi megmérettetésen, fellépésen, mesterkurzuson túl van – pedig még csak tizenhat éves. A pár generációval idősebb, orosz-német származású Kristina Miller nyolcévesen már Mozart 23-as számú zongoraversenyének szólistájaként lépett fel. Azóta bejárta a világot, ahogy a magyar közönség által jól ismert, Junior Prima Díjas Vida Mónika Ruth is. Ők hárman minden bizonnyal a következő évtizedek meghatározó művészegyéniségei között foglalnak majd helyet. S mi más szolgálhatná jobban művészetük alapos megismerését, mint a 19. század legkedveltebb, hatalmas technikai kihívást jelentő darabjai: például az a mű, amelyet Saint-Saëns Sarasate számára írt, vagy a hegedűvirtuóz által komponált Cigánymelódiák, esetleg Cziffra György parafrázisa A denevér jól ismert dallamaira?

Kiemelt szponzor: MVM

MŰSOR:

Saint-Saëns: Bevezetés és rondó capriccioso, Op. 28,

Sarasate: Cigánydalok, Op. 20 (Jennifer Gheorghita hegedű, Kristina Miller zongora)

Liszt: 2. magyar rapszódia, Strauss-Cziffra: Parafrázis a “Die Fledermaus” témáira, Rimsky-Korsakov- Cziffra : A dongó (Kristina Miller zongora)

Liszt: f-moll transzcendens etűd, Liszt: La Campanella, Ravel: Jeux d’eau, Liszt: Paganini etűd no.6. (Vida Mónika Ruth zongora)

Az esemény a Cziffra György-emlékév keretében kerül megrendezésre. Magyarország Kormánya a 20. század egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének centenáriumát hivatalos emlékév keretében ünnepli, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.

A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a látogatókat: hétköznap egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig egy felnőtteknek szóló műsorral.

Egy csíki falu színjátszóköre megelégeli, hogy a pestiek szerint: székely az, akinek a sör nem ital, az asszony nem ember, a medve pedig nem játék. Jókedvükben létrehoznak egy színjátékot, amiben ötvöződik a székely humor és pajzánság a tánccal, zenével, énekkel.

Gótikus musicalként szokták emlegetni ezt a különleges zenei ínyencséget. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről. Legfőbb kérdése az, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!