Program


14. Román Filmhét: Volt-e vagy sem?

14. Román Filmhét: Volt-e vagy sem?

román vígjáték, 89 perc, 2006
román nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 24. vasárnap, 18:00

Rendező: Corneliu Porumboiu

Szereplők: Mircea Andreescu, Teodor Corban, Ion Sapdaru, Cristina Ciofu, Luminiţa Gheorghiu

 

Az időpont: december 22., két nappal karácsony előtt. A helyszín Románia, Bukarest. 16 év telt el a romániai forradalom óta. Főhősünk, Pisconi úr nyugdíjas, és arra készül, hogy most is egyedül tölti a szentestét. Ám a sors mást jelöl ki számára. Pisconinak két társa is akad, akikkel együtt arra a nagy kérdésre keresik közösen a választ: valóban volt-e forradalom Romániában? A film fergeteges szatíra, az 1989-es forradalom ironikus újramesélése.

Corneliu Porumboiu, akinek A hegyek szigete című legfrissebb rendezése nyitja a 2019-es Román Filmhetet, a román újhullám kulcsrendezője. 2006-os Volt-e vagy sem? című alkotása volt az első nagyjátékfilmje, amellyel rögtön elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Arany Kamera díját.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!