Program


14. Román Filmhét: Nicolae Ceau?escu önéletrajza

14. Román Filmhét: Nicolae Ceau?escu önéletrajza

Román dokumentumfilm, 180 perc, 2010
román nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 22. péntek, 20:00

Rendező: Andrei Ujica

Szereplők: Nicolae Ceausescu, Elena Ceausescu, Stefan Andrei

 

A dokumentumfilm kizárólag a Román Televízió és a Román Nemzeti Filmarchívum anyagából, egykori hivatalos felvételekből készült, és az 1965-ös hatalomra kerüléstől egészen a Ceauşescu házaspár 1989-es kivégzéséig kíséri Románia egykori urának életét.” A film négy évig készült, az alkotók több mint ezer órányi anyagot néztek át. Eddig soha nem látott, cenzúrázott felvételek is láthatók az alkotásban Titus Muntean kutatásai és válogatása alapján. A jelenetek többé-kevésbé követik az időrendet, de izgalmasan össze is keverednek a belső feszültségteremtés érdekében. A képek kommentár nélkül futnak. Csak a vágás és a zene tükrözi a rendező véleményét.  "A Nicolae Ceaușescu című színdarabot látjuk, Nicolae Ceaușescu rendezésében és Nicolae Ceaușescu főszereplésével. Mégsem alszunk el a 180 perces mozi alatt, és senki sem hagyja el a termet" – írta a filmről a Transinex. És ez Andrei Ujica bravúrja.

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!