Program


100 éve történt...\ Roman quartet - Kurta Niké

100 éve történt...\ Roman quartet - Kurta Niké

A következő este központi zeneműve Weiner Leó 1921-ben komponált 2. vonósnégyese, melyet Babits Mihály Sziget és tenger című kötetéből származó versek kíséretében hallhat a közönség.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 2. csütörtök, 18:00

Weiner vonósnégyeséről Tóth Aladár azt mondta, hogy „meggyőző, tökéletes arányú mestermű”. Babits Mihály kötete pedig egy új költői korszakának a kezdetét jelöli ki. Szavai, melyeket magával kapcsolatban fogalmazott meg, épp úgy igazak Weiner Leó munkásságára is:

 „Hogy szolgálhatom az emberiséget, ha meg nem őrzök magamban minden színt, minden kincset, ami az emberiséget gazdagíthatja? ”

Előtte viszont elhangzik a lengyel neoromantikus zeneszerző, Wladyslav Zelenski A-dúr vonósnégyesének egy tétele, és a csupán 23 évet élt, mégis a lengyel költészetben igen jelentős szerepet betöltő Krzysztof Kamil Baczynski költeménye, akiről az járja, hogy „alakját, mintha Petőfiből és Radnótiból gyúrták volna össze”.

A zenét az este folyamán a Roman Quartet, a verseket pedig Kurta Niké tolmácsolásában hallhatja a közönség.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!